integració

Una quarantena de nouvinguts participen als cursos de primera acollida a Deltebre i l'Aldea

Estan impartits pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Ebre

per Redacció, Deltebre, 14 de març de 2019 a les 12:54 |
Participants als cursos de Deltebre | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una quarantena de persones nouvingudes de Deltebre i l'Aldea han cursat el mòdul sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, que ha impartit el Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Ebre en estos dos municipis.

Estos cursos formen part dels continguts formatius que s'ofereixen a les persones nouvingudes per facilitar la seua integració i minimitzar els obstacles que impedeixen la seua autonomia i la igualtat d'oportunitats a causa d'una manca de competències lingüístiques bàsiques o el desconeixement de la societat i l'ordenament jurídic.


A Deltebre, el conseller comarcal de Serveis Socials, Carlos Serra, acompanyat de la regidora d'Hisenda, Transparència i Atenció a les persones, Lluïsa Ventura, ha lliurat els diplomes acreditatius, en una acte celebrat a EbreTerra,  mentre que a l'Aldea ho ha fet la regidora de Serveis Socials, Nati Bernal, en les dependències de l’Ajuntament on s’ha impartit el curs.

Els altres continguts formatius d'este programa impulsat pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat són un mòdul per aprendre català i castellà, amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, i un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores, que imparteix el Servei d'Ocupació de Catalunya.

El Servei de Primera Acollida s'inclou en el Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Baix Ebre que té com a objectiu integrar plenament les persones immigrades i els seus familiars a la vida social de la comarca, potenciant la convivència, la cohesió social, la lluita contra l'exclusió social, la igualtat d'oportunitats i l'accés als recursos col·lectius i serveis públics existents a la comarca.

 

Participació