maltractament animal

Investigat per 6 delictes d'abandonament animal el veí de Santa Bàrbara que va deixar els seus gossos desnodrits en una gàbia

Després de preguntar-li pels motius de l'abandonament dels animals, com la desnutrició o la desatenció veterinària, el propietari va manifestar que eren animals de caça i que no els podia mantenir

per Redacció , Santa Bàrbara, 14 de març de 2019 a les 11:21 |
Dos de les gossos havien acabat de parir i els seus cadells van ser matats en nèixer | Guàrdia Civil
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Patrulla de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa, ha pres declaració en qualitat de investigat al veí de Santa Bàrbara que tenia tancats en una gàbia 6 gossos desnodrits, per la comissió de delictes relacionats amb l'abandonament d'animals.

A finals de febrer es va iniciar una investigació després de descobrir en una finca de Santa Bàrbara 6 gossos de caça de raça mestissa que presentaven greus símptomes de desnutrició i desatenció veterinària, de manera que en un primer moment va ser sol·licitada la col·laboració dels serveis veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; després de resultar infructuosos els contactes establerts, es va sol·licitar col·laboració amb l'entitat sense ànim de lucre Engrescats Terres de l'Ebre, com a entitat amb conveni amb l'Ajuntament de Santa Bàrbara.


Tal com es va fer ressó l'aguaita.cat, quan els membres de l'Associació Engrescats van accedir a la finca es van trobar els gossos en un lloc petit, brut i sense aixopluc. “Dos de les gosses havien parit feia pocs dies i els cadells estaven dins d'una bossa de basura morts, matats al nèixer, la llet de les femelles els queia de les mames, sense cap cadell per alimentar”, explicava l'associació. 

Després de diverses gestions, va ser localitzat el propietari de la finca, que va ser requerit per a atendre les necessitats bàsiques dels animals, posteriorment, es va procedir a la seua citació en dependències de la Guàrdia Civil de Tortosa, per prendre-li declaració en qualitat de investigat per la comissió de sis presumptes delictes d'abandonament d'animals.


Després de preguntar-li pels motius de l'abandonament dels animals, com la desnutrició o la desatenció veterinària, el propietari va manifestar que eren animals de caça i que no els podia mantenir de manera que s'havia desentès d'ells.

Després cobrir les primeres necessitats dels animals i realitzar una primera cura pal·liativa per part dels serveis veterinaris, els gossos van ser lliurats a l'associació protectora d'animals Engrescats de les Terres de l'Ebre, que actua com a dipositària judicial, per a la seua recuperació.

Les diligències instruïdes van ser remeses al jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta.

 

Participació