Una gran festa reivindicativa a Amposta el dia 30 de març celebrarà la majoria d'edat de la PDE

El moviment social programa una jornada amb actuacions musicals, llibres, pallassos, jotes, pintura, circ o castellers

Presentació de la festa dels 18 anys, davant el riu Ebre, a Amposta.
Presentació de la festa dels 18 anys, davant el riu Ebre, a Amposta. | Cedida
Redacció
12 de març del 2019
Actualitzat a les 20:54h
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) organitza una gran festa lúdica i reivindicativa a Amposta dissabte 30 de març per celebrar la majoria d'edat del moviment social. La jornada s'iniciarà a dos quarts de sis de la tarda amb activitats destinades al públic infantil i s'allargarà fins la matinada, amb la participació de diferents artistes del territori. Els llibres, pallassos, jotes, puntura, circ, castellers i les actuacions musicals seran els protagonistes de l'acte, que vol celebrar festivament els èxits assolits en la lluita per les Terres de l'Ebre i reivindicar la necessitat de mantenir-se actius en la defensa del territori. Els actes de celebració dels divuit anys es van iniciar el passat mes de setembre amb una festa a Tortosa i un debat amb joves de la conca de l'Ebre. També s'han organitzat debats amb el món científic, ONGs o periodistes.

A banda de les activitats destinades als més menuts –amb Muniato Sjow, Pallasso com tu i Salut i Clowns, així com tallers de circ amb l'ETcA i una xocolatada i inflables- es podrà visitar la fira de plataformes i entitats del territori, a més de la Fira del Llibre Ebrenc, que participarà en la jornada. En l'àmbit artístic, intervindran Hernan en H, Ignasi Blanch, Núria Àrias, Assimpta Arasa i Pep Casals. També participaran la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, djables i tambors lo Minotaure, la Tuna Folk i intervencions de diferents plataformes.

Les actuacions musicals arrancaran amb l'ampostí Rampaire i seguiran seguiran les actuacions de Pili Cugat 'la jueva de Tortosa'; la Unió Filharmònica d'Amposta; Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries; les jotes de Guardet i la seua rondalla, Sílvia Ampolla, Imma de Sopa i Sofia Morales; Èric Vinaixa; Los Sirgadors, Pepet i Marieta; Xeic; Elma; Nautilus; Mascarats i la Moto del Monaguillo. També col·laborarà l'actriu i pallassa Pepa Plana.

Durant les actuacions es podrà escoltar per primer cop la cançó "la força de l'Ebre", nou himne en defensa del territori creat per Pepet i Marieta amb motiu de l'aniversari de la PDE i que compta amb la participació de músics d'arreu del país. El videoclip, gravat el 5 de març al Pont d'Amposta, i la cançó es publicaran el proper 19 de març, com a prèvia a la festa del dia 30.

L'entrada a la festa serà gratuïta. Comptarà amb servei de food trucks i de barra. Durant la nit s'efectuaran diferents sortejos per a contribuir al finançament de l'entitat, que ha comptat per organitzar els actes amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta, tots els grups i artistes participants, les AMPES dels col·legis d'Amposta.