Detingut l'exalcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, en el marc d'una operació anticorrupció

Aspa ha quedat en llibertat, en qualitat d'investigat, després de prestar declaració davant la policia | La divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra ha centrat l'escorcoll a l'Ajuntament en el mandat 2007-2011 (Gervasi Aspa ERC) i 2011-2015 (Gervasi Aspa-ERC i José Emilio Bertomeu PSC)

L'exalcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, en una foto d'arxiu
L'exalcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, en una foto d'arxiu | Cedida
Sofia Cabanes
12 de març del 2019
Actualitzat a la 13:55h
ACTUALITZACIÓ, 13:30 | Aspa queda en llibertat a l'espera de ser citat pel jutge 

L'exalcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, ha estat posat en llibertat pels Mossos d'Esquadra després de prestar declaració davant la policia. Continua trobant-se, però, en qualitat d'investigat en la causa a l'espera de ser cridat pel jutge instructor, segons han confirmat a a l'aguaita fonts pròximes a la investigació.

Aspa ha estat posat en llibertat amb, almenys, un altre dels funcionaris investigats, el secretari. La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Tortosa i sota secret de sumari, se centra en delictes contra l'administració pública i falsedat documental, en concret els mandats 2007-2011 i 2011-2015.

En total, han estat detingudes almenys 6 persones, entre les quals Gervasi Aspa, i diversos funcionaris i exfuncionaris de l'Ajuntament de Deltebre.
 

Agents de la divisió d'investigació criminal dels Mossos trauen caixes amb documentació de l'Ajuntament de Deltebre. Foto: ACN / A. Ferràs


D'altra banda, l'Executiva Nacional d'ERC ha acordat la "suspensió immediata de militància així com l'obertura d'un expedient informatiu" contra l'exalcalde de Deltebre i expresident de la Federació dels republicans a les Terres de l'Ebre, tal com preveu el Codi Ètic del partit.

Després de ser alcalde, Aspa va ser regidor de l'ajuntament a l'oposició fins al juliol passat quan va deixar l'acta de regidor. Fins al juny passat, també havia estat diputat provincial. Actualment no ocupava cap càrrec en el partit.

ACTUALITZACIÓ12:00 | La gestió de Gervasi Aspa en el punt de mira

L'exalcalde per ERC de Deltebre, Gervasi Aspa, ha estat detingut este matí en el marc d'una operació i registre efectuada per la divisió d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra a l'Ajuntament de Deltebre centrada en delictes contra l'administració pública i falsedat documental.

L'Ajuntament de Deltebre està sent objecte des de primera hora d'aquest matí d'un escorcoll ordenat pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Tortosa.
 

Façana de l'Ajuntament de Deltebre amb mitjans de comunicació a l'expectativa Foto: ACN / A. Ferràs


Segons han informat els Mossos, s'han practicat diverses detencions, entre elles un ex-alt càrrec, funcionaris i ex-funcionaris de l'Ajuntament.

Fonts pròximes a la investigació han confirmat a l'aguaita.cat que l'ex-alt càrrec detingut és Gervasi Aspa exalcalde del municipi per ERC. I en total s'haurien efectuat 6 detencions.

La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Tortosa, se centra en delictes contra l'administració pública i falsedat documental, en concret els mandats 2007-2011 i 2011-2015 i es troba sota secret de sumari.

En el primer d'ells, governava ERC amb Gervasi Aspa com a alcalde.
Els registres també se centren en la documentació relativa al mandat 2011-2015 en el qual també va ser alcalde Gervasi Aspa durant 2 anys i, posteriorment, els dos últims anys ho va ser el socialista José Emilio Bertomeu.

El registre ha començat a primera hora del matí i se centra en les oficines municipals que es troben en planta baixa. La resta de dependències de l'edifici, però, estan obertes.

L'Ajuntament de Deltebre, governat actualment pel PDeCAT, ha emès una nota de premsa en la qual subratlla que "s'ha facilitat i se seguirà facilitant l'accés a la documentació als agents de la Policia Judicial perquè puguin realitzar la seva tasca".

L'operatiu, que es troba sota secret de sumari, continua en marxa

INFORMACIÓ | Operació anticorrupció a l'Ajuntment de Deltebre

L’Ajuntament de Deltebre està sent objecte des de primera hora d’este matí d’un registre efectuat per la divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra en qualitat de Policia Judicial.

Segons les primeres informacions, la causa s’està instruint sota secret de sumari. Sí que n’ha transcendit, però, que el període en què se centra els registres és el mandats 2007-2011 i 2011-2015. En el primer d’estos mandats governava ERC en amb Gervasi Aspa com a alcalde. Els escorcolls també se centren en la documentació relativa al mandat 2011-2015 en què també va ser alcalde Gervasi Aspa durant 2 anys, i, posteriorment, els dos darrers anys de mandat ho va ser el socialista José Emilio Bertomeu.

L’escorcoll ha començat a primera hora del matí i se centra en les oficines municipals que es troben a planta baixa. La resta de dependències de l’edifici, però, es troben obertes.

L’Ajuntament de Deltebre, governat actualment pel PDeCat, ha empès una nota de premsa en què subratllen que “s’ha facilitat i es seguirà facilitant l’accés a la documentació als agents de la Policia Judicial per tal que puguin realitzar la seua tasca”. Es desconeix si es produirà alguna detenció en el marc d’aquest operatiu.