Ercros amplia la seua capacitat de producció en un 17% a la fàbrica de Tortosa

Fàbrica d'Ercros a Tortosa
Fàbrica d'Ercros a Tortosa | Cedida
Redacció
12 de març del 2019
Actualitzat a les 11:31h
La fàbrica d'Ercros a Tortosa ha posat en marxa una ampliació de la seua capacitat de producció de poliols amb l'objectiu d'afrontar la creixent demanda que aquesta família de productes té al mercat.

Els poliols fabricats a Tortosa són el pentaeritritol i dipentaeritritol, que s'utilitzen per fabricar pintures i vernissos, lubricants sintètics d'alta prestació i tintes d'imprimir; i el formiat sòdic, que s'utilitza com anticongelant en els aeroports i en la indústria dels curtits.

La capacitat conjunta de les plantes de pentaeritritol i dipentaeritritol ha augmentat en 5.000 t / any, que suposa un increment del 17%, fins arribar a una capacitat total de 35.000 t / any; en el cas de la planta de formiat sòdic, l'increment ha estat de 3.000 t / any, també un 17%, fins a arribar a les 23.000 t / any.

La inversió duta a terme per ampliar la capacitat d'aquestes plantes porta associada millores tecnològiques en els processos de fabricació i una major eficiència energètica, segons destaca l'empresa en una nota de premsa.

Aquests avenços tecnològics són fruit del treball intern del departament d'R + D i enginyeria de la divisió de química intermèdia d'Ercros.

La fàbrica de Tortosa subministra a gairebé tots els consumidors del mercat espanyol i exporta la resta de la producció, aproximadament el 80%, a més de 48 països. El major volum de productes disponible que permet l'ampliació de les plantes esmentades es destina íntegrament al mercat exterior amb l'objectiu de consolidar i ampliar la presència d'Ercros a Amèrica, Europa i Àsia. L'empresa ocupa el primer lloc a Espanya, el segon a Europa i el tercer en el món en vendes de poliols.