La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana amb més de 300 plantes a Alcanar

Imatge de l'habitatge  on s'hi han trobat més de 300 plantes de marihuana.
Imatge de l'habitatge on s'hi han trobat més de 300 plantes de marihuana. | Guàrdia Civil
Redacció
11 de març del 2019
Actualitzat a la 13:25h
La Guàrdia Civil de Tarragona ha desmantellat una plantació tipus "Indoor" amb 322 plantes de marihuana en un habitatge unifamiliar situat a Alcanar, En l'operació s'han confiscat 3,8 quilos de cabdells de marihuana en un assecador condicionat a l'habitatge i s'ha detingut la persona encarregada del cultiu, elaboració i tràfic de la substància.

La investigació va començar durant el mes de gener, gràcies a la col·laboració ciutadana que aportava informació relacionada amb l'apreciació d'olors característics que desprèn aquest tipus de plantes, en un habitatge unifamiliar d'una urbanització residencial d'Alcanar.

Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme i amb la col·laboració de tècnics de l'empresa subministradora d'energia elèctrica, es va poder situar tant el domicili on es conreaven i elaboraven substàncies estupefaents, com la persona responsable.

L'habitatge amb una superfície útil de 300 metres quadrats portava llogada 2 anys, figurant en el contracte de lloguer una persona amb residència a Rússia.

A primera hora de dijous passat es va establir un dispositiu policial un cop obtingut el corresponent manament d'entrada i registre de l'autoritat judicial.
 

En l'operació també es van trobar prop de 4kg de cabdells. Foto: Guàrdia Civil


En aquest moment es trobava a l'interior de l'habitatge una persona diferent del titular del contracte de lloguer que va ser detingut per un presumpte delicte de tràfic de drogues.

L'habitatge d'una sola planta s'havia condicionat en la seva totalitat a excepció de la cuina, per al cultiu rotacional de marihuana, per la qual cosa s'havia desfet de tot el mobiliari de la casa.

L'operatiu ha permès desmantellar una plantació tipus "Indoor" amb 322 plantes de marihuana, 3.800 grams de marihuana seca per a la seva distribució, 1 bàscula de precisió i material per al cultiu i venda de la substància.

El detingut, un home de 50 anys d'edat, de nacionalitat russa i veí d'Alcanar Platja, se li imputa un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric.

L'individu, un cop va prestar declaració en dependències policials, va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta.