El cap de la Guàrdia Civil durant l'1-O declara que no li consta «cap actuació violenta» a la Ràpita

El Guàrdia Civil Ángel Gonzalo ha dit al Tribunal Suprem que "no ha vist cap imatge de la Guàrdia Civil fent ús de la força"

Redacció
07 de març del 2019
Actualitzat a les 17:57h
Càrrega dels antidisturbis davant del pavelló firal de la Ràpita.
Càrrega dels antidisturbis davant del pavelló firal de la Ràpita. | S.C.
L'ex-cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, ha declarat al Tribunal Suprem que no li consta "cap actuació violenta" de la Guàrdia Civil a Sant Carles de la Ràpita durant l'1-O. Gonzalo, encarregat de dirigir l'operatiu de la Guàrdia Civil a Catalunya durant el referèndum de l'1 d'octubre del 2018, també ha afirmat que "tampoc hi va haver violència" a Ponts, Alcarràs ni a Sant Esteve Sesrovires. L'ex-cap de la Guàrdia Civil ha afirmat durant la seua declaració que "no ha vist cap imatge de la Guàrdia Civil fent un ús excessiu de la força", al que ha afegit que els agents de la policia espanyola "van trobar-se en una situació molt difícil".

Durant la declaració d'esta tarde, Ángel Gonzalo ha explicat que les unitats de la Guàrdia Civil es van distribuir segons les antigues demarcacions policíaques i que l'operatiu tenia com a principal objectiu complir les instruccions de la fiscalia i el mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El judici posarà fi a la quarta setmana amb les declaracions de quatre comandaments policíacs. Abans però, el torn era per a Pablo Raventós, director general d'Unipost, que este matí s'ha acollit al dret de no declarar perquè està sent investigat al jutjat 13 de Barcelona. Així, el judici ha començat amb les declaracions de Sebastián Trapote, ex-cap superior de policia espanyola de Catalunya. Posteriorment l'ha seguit Ángel Gozalo, ex-cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, i al voltant de les cinc de la tarde ha sigut cridat a declarar Manuel Castellví, cap de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra. Després de les declaracions de Castellví, serà el torn d'Emilio Quevedo, comissari dels Mossos.