Una onada de solidaritat respon a la crida d'una família de Deltebre per trobar donants de sang del grup A

La família de l'Aaron anuncia que ja s'ha localitzat el nombre de donants compatible

aguaita.cat
07 de març del 2019
Actualitzat a les 17:28h
Extracció de sang en una marató solidària
Extracció de sang en una marató solidària | Albert Segura
Una crida desesperada que s’ha convertit en una onada immensa de solidaritat. Així ha viscut les darreres hores la família d’Aaron Garcia, el noi de Deltebre que pateix una malaltia granulomatosa crònica, una immunodeficiència primària rara que es caracteritza per presentar de forma recurrent diferents infeccions fúngiques i bacterianes greus.

Per a combatre esta malaltia i poder seguir amb les cures, Aaron necessita un tractament que consisteix en la transfusió de granulòcits, un tipus de cèl·lules de la sang. Per això, ahir a la tarda la família va llençar una crida a les xarxes socials de la qual l’aguaita.cat se’n va fer ressò i que va provocar una onada de solidaritat. “Ha estat increïble, només podem fer que donar les gràcies perquè la resposta de la gent ha estat immensa i ja tenim el nombre de donants necessari. Estem molt i molt agraïts”, ha expressat encara commoguda la mare del noi, la Lucía a l'aguaita.cat. Durant tota la tarda “les trucades, els missatges per totes les xarxes socials i les visites presencials no van parar, ha estat increïble”, ha afegit.

Després de la resposta de la gent, el Banc de Sang ha confirmat a la família que s'ha localitzat el nombre de donants compatibles. De fet ahir, ja va anunciar públicament a les xarxes que els 8 donants necessaris es localitzarien entre l'entorn de la família i els donants habituals. Tot i que van animar a tots els interessats a fer-se donants habituals del Banc de Sang i a participar en les donacions:
Els donants havien de complir els requisits de pertànyer al grup sanguini A+ o A-, tenir una bona salut, ser menors de 65 anys i tenir un bon accés a les venes. A més, cada donant només pot realitzar dos donacions.

Ara que ja s’han trobat donants compatibles amb l’Aaron, però, la família demana que esta onada de solidaritat no quede aturada aquí i que la gent que s’ha interessat en ajudar participe el proper 16 de març en la campanya de donació que es realitzarà entre les 17 i les 21 hores al casal dels jubilats de Deltebre. “Demanem a tota la gent que s’implique, amb això, es podrà ajudar no només l’Aaron sinó moltíssima gent que necessita de les transfusions de sang. També animen a la gent a es faça donant de plasma”, ha recalcat la mare de l’Aaron.