municipal

L'Ajuntament institueix el pasdoble «Tortosa» com a himne oficial de la ciutat

La declaració arriba quan es compleixen 75 anys que el mestre Monclús el va compondre, i dels 50 anys de la mort del compositor

per Redacció , Tortosa, 5 de març de 2019 a les 11:03 |
La Banda municipal de música de Tortosa sol acabar els seus concerts interpretant el pasdoble. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pasdoble 'Tortosa' ja és l'himne oficial de la ciutat. Ho ha aprovat el ple ordinari de l'Ajuntament corresponent al març, amb els vots a favor de tots els grups municipals i amb l'abstenció del regidor de la CUP. Amb esta declaració han volgut instituir de manera formal una pràctica que venia sent habitual, la de fer sonar la composició durant els actes solemnes i festius que tenen lloc al llarg del calendari anual.
 
Esta declaració arriba quan es compleixen 75 anys que el mestre Monclús, director de la banda de Tortosa, va compondre la música i la lletra, que posteriorment va ser adaptada per l'exdirector de l'Orfeó Tortosí, José Faiges. També coincideix amb l'efemèride dels 50 anys de la mort del mestre Monclús. El pasdoble està basat en motius del folklore popular de la comarca, i va ser dedicat al mestre Joan Moreira. En poc temps es va convertir en una peça que tancava tots els concerts de la Banda. 

Així sona:


 
 
El mateix ple ha debatut nou mocions polítiques presentades pels grups municipals. Una, presentada conjuntament per totes les formacions excepte la CUP, recull la proposta dels sindicats CCOO, USOC i UGT per donar suport al Dia internacional de les Dones, del pròxim 8 de març amb aturades de 2 hores. Precisament, la CUP n'ha proposat una donant suport a la vaga de 24 hores que, en este cas, no ha comptat amb la majoria de vots suficient.
 
Una altra moció que sí que s'ha aprovat demana la reactivació i rehabilitació de locals comercials, presentada pel Partit Popular. En canvi, no han prosperat la del mateix PP per impulsar la recollida de residus amb incentius; la de la CUP, per redactar una nova ordenança municipal reguladora de la tinença, protecció i venda d'animals de companyia; les de Movem per instar a adquirir l'antic col·legi de Sant Josep, i la encaminada a instar a pavimentar la plaça de l'Ajuntament i arranjar les façanes de la casa consistorial; o les dos del PSC, per garantir el servei de pediatria als centres d'atenció primària, i la de garantir la continuïtat dels centres especials de treball a Catalunya.

 

Participació