La URV fixa l'impacte directe del turisme a Tortosa en prop de 50 milions d'euros, el 5% del PIB local

Un estudi de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV dibuixa la tendència a l'alça del sector durant els últims sis anys

per Redacció , Tortosa, 4 de març de 2019 a les 19:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sector del turisme a Tortosa genera el 5,4% del total del PIB local. En valors absoluts això es traduïx en 49,4 milions d'euros al 2017, l'últim any que figura a l'estudi. Estes dades formen part de l'anàlisi que ha dut a terme la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV a les Terres de l'Ebre, encarregat per l'Ajuntament de Tortosa per determinar l'impacte econòmic que genera a la ciutat l'activitat turística. Les han presentat este matí al campus universitari, davant diversos representants del sector turístic i de les administracions implicades.

El director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, ha explicat que l'estudi s'ha fet a partir d'entrevistes amb els representants de diversos sectors: l'oci, el comerç i la restauració. D'esta manera han establit que al 2017 van generar un total de 137 milions d'euros, el 15% del PIB. A partir dels criteris que han establit els autors de l'informe, n'han fet una extrapolació que determina que l'activitat turística genera, de manera directa, estos gairebé 50 milions d'euros. Una xifra que, a més, revela l'augment constant durant tot el període analitzat: la dada del 2017 és un 10,7% més elevada que la del 2012, primer any observat.


Durant la presentació, l'alcaldessa Meritxell Roigé ha posat de manifest que la importància que el turisme té per a l'activitat econòmica de la ciutat s'ha vist reflectida en l'acció de govern impulsada durant este mandat, en el qual s'han dut a terme diferents iniciatives encaminades a reforçar este àmbit. De la mateixa manera, el regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha detallat algunes de les mesures empreses en este sentit, com la rehabilitació de part del balneari del Porcar per situar-hi el Centre de les Tres Cultures, la construcció imminent del passeig de les Cultures, amb les obres dissenyades per Ignasi Blanch, o la plaça de la catedral, actualment en construcció.

 

Participació