procés català

Els empresaris ebrencs creuen que la independència beneficiarà l'economia del territori

En un baròmetre fet al Fòrum Econòmic de Tortosa consideren que el procés no ha afectat la situació econòmica

per Redacció , Terres de l'Ebre, 1 de març de 2019 a les 18:33 |
Assistents al primer Fòrum Econòmic de Tortosa-Terres de l'Ebre al Museu de Tortosa. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 67% dels empresaris de les Terres de l'Ebre que han participat al primer Fòrum Econòmic de Tortosa creu que la situació política a Catalunya no té cap incidència en la seua activitat econòmica i el 59% opina que una Catalunya independent beneficiaria l'economia del territori.

Estes són algunes de les respostes que han donat els més de 150 empresaris participants, en un baròmetre d'opinió que han fet per via telemàtica, sobre qüestions de la situació econòmica del país i del territori. El 76% dels empresaris assistents creuen que l'economia ha millorat en el darrer any i preveuen, en un 78% dels casos, que la seva empresa creixerà o es mantindrà estable a mig termini.


Per altra banda, el 69% dels empresaris ebrencs consideren que el seu mercat principal es troba a Catalunya, i el 52% creu que la indústria agroalimentària és el sector estratègic del territori ebrenc. 

 

Participació