Tortosa

Adif es compromet a desmantellar l'enclavament de l'antiga via de Tortosa per facilitar la compra a l'Ajuntament

L'empresa està disposada a renegociar el conveni per reduir el cost de la compra

per Redacció , Tortosa, 1 de març de 2019 a les 16:26 |
Els terrenys de l'antiga via de tren que l'Ajuntament de Tortosa vol adquirir. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa pública Adif ha adjudicat el desmantellament de l'enclavament i els serveis ferroviaris que estan situats als terrenys de l'antiga via de Tortosa, al centre de la ciutat, entre el pas de vianants de l'estació i el parc Teodor González. És el pas previ perquè l'Ajuntament de Tortosa puga adquirir estos solars i desenvolupar el pla de millora que preveu el POUM. Després de llargues negociacions, Adif s'avé a renegociar el conveni i reduir el cost de la compra, que era inicialment de més de quatre milions d'euros. Les obres per desafectar els serveis ferroviaris i desmantellar les naus del carrer Ronda de Docs es faran en deu mesos i amb un pressupost de més d'un milió d'euros.

Esta mateixa setmana, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha fet la darrera de diverses reunions amb el secretari d'Estat d'infraestructures i amb el responsable de Patrimoni d'Adif, per desbloquejar l'alliberament dels terrenys en desús de l'estació. Les negociacions, que estaven molt avançades amb el govern del PP, es van haver de reiniciar amb l'arribada del PSOE després de la moció de censura, però s'ha mantingut la predisposició d'arribar a un acord i renegociar el preu que ha de pagar l'Ajuntament per adquirir els terrenys.


Per poder tancar la compravenda, Adif ha de dur a terme el trasllat de l'enclavament tècnic que hi ha en estos terrenys, entre l'estació i l'avinguda de la Generalitat, i que permet donar servei al tram ferroviari entre Tortosa i l'Aldea. Les obres per fer-ho ja s'han adjudicat i començaran este mes de març. Amb la desafectació, la ciutat disposarà d'uns terrenys, ara en desús i llargament reivindicats, que s'hauran de desenvolupar urbanísticament tal com recull el POUM vigent.

En les negociacions amb l'ens ferroviari també s'ha autoritzat adquirir i iniciar l'enderroc de les antigues naus de càrrega situades al costat del carrer Ronda de Docs. L'alcaldessa ha remarcat que esta actuació permetrà millorar "la seguretat i la imatge de l'entorn" i que mentre no s'urbanitza tot l'espai, s'hi habilitaran aparcaments. Meritxell Roigé s'ha mostrat "molt satisfeta d'haver pogut arribar fins aquí i de l'acord assolit", tenint en compte que la renegociació és complexa", i que el projecte és "clau" per a la reordenació urbanística entre els barris l'Eixample i el Temple.

 

Participació