Mor l'artista ampostí Emili Bonet

Bonet compta amb un bon nombre d'escultures que llueixen a Amposta, la seua ciutat natal

El bust al Mestre Arasa, una de les escultures de Bonet instal·lades a  Amposta.
El bust al Mestre Arasa, una de les escultures de Bonet instal·lades a Amposta. | R.R.
Redacció
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:46h
Dol al món de l'art ebrenc per la mort als 90 anys de l'artista ampostí Emili Bonet. Bonet va ser un escultor, pintor i poeta autodidacta, autor dels monuments que veneren les arts i l'agricultura, com "Homenatge a Amposta", "Pagesa ampostina", "Tu i la música" o el bust del Mestre Arasa, la majoria instal·lats a la capital del Montsià a finals dels anys 80. 

Emili Bonet va començar a donar a conèixer la seua obra de forma col·lectiva l'any 1949. Vint anys després, Bonet va realitzar exposicions individuals arreu de Catalunya, a València i a París, entre d'altres. En les seues escultures, centrades especialment en la figura femenina, Bonet treballava amb metalls com el ferro o el bronze, però també amb altres materials com el marbre.

L'any 2007, la biografia "Emili Bonet: escultor, pintor...poeta", escrita per Emigdi Subirats, va resultar l'obra guanyadora del premi "La nostra gent" que atorgava l'Institut d'Estudis del Montsià. L'any 2012, Bonet també va rebre el premi a la "Qualitat Ebrenca" de l'Associació Amics i Amigues de l'Ebre.