Amposta aprova els plans locals de Polítiques de Dones i Polítiques LGTBI

El ple de l’Ajuntament també va aprovar, de forma definitiva, el Reglament regulador del fons social d’habitatges de lloguer

Banderes LTBI i trans
Banderes LTBI i trans | Europa Press
Redacció
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:05h
El ple de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar este dilluns el Pla Local de Polítiques de Dones i el Pla de Polítiques LGTBI, que tindran vigència fins al 2022. Ambdós plans han estat elaborats mitjançant un procés de participació ciutadana, on hi han participat al voltant de 150 persones en cada pla.

Pel que fa al Pla de Polítiques Local de Polítiques de Dones va ser aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals llevat l’abstenció de CiU i es tracta, tal i com va explicar la regidora de Sanitat i Serveis Socials, Susanna Sancho, d’una actualització del pla ja existent. "La diferència és que este l’hem elaborat amb propostes que han sorgit d’un procés de participació ciutadana, amb sessions on hem aconseguit una reflexió en profunditat sobre quins havien de ser els pilars fonamentals sobre els quals havíem de treballar".

Entre les accions proposades, el Pla de Polítiques Locals de Dones inclou aspectes com ajustar els horaris per a fer efectiva la conciliació, millorar la representació de la dona a l’Ajuntament i la representació simbòlica de la dona a Amposta, capacitar en la identificació de violències masclistes per eliminar-les i millorar l’acompanyament de la dona en el procés de denúncia, educar per normalitzar la igualtat entre gèneres treballant conjuntament amb els centres educatius i millorar la sensació de seguretat de la dona en espais públics.

Pel que fa al Pla de Polítiques LGTBI, també resultat d’un procés participat, és el primer cop que l’Ajuntament d’Amposta impulsa este document. Entre d’altres aspectes, fomenta l’acompanyament, la lluita contra la LGTBIfòbia amb campanyes de sensibilització, i la visibilització de la diversitat afectiva tant en els espais públics com en els mitjans de comunicació locals, amb la promoció de tallers de sensibilització oberts a la ciutadania o la programació d’espectacles, mostres o exposicions on es visibilitze esta diversitat.

Sancho també ha afegit que "tant el Pla de Dones com el Pla LGTBI han de ser una eina de treball per a l’Ajuntament". Per posar els Plans en marxa, s’ha designat una persona tècnica de l’Ajuntament per a cada un dels plans, que treballarà de forma transversal en diferents àrees. "Ens hem compromès amb les persones que han participat en els dos processos que d’aquí un any tornarem a convocar-los per donar compte de com avancen estos plans", va afegir Sancho.

Habitatges de lloguer social

El ple de l’Ajuntament també va aprovar, de forma definitiva, el Reglament regulador del fons social d’habitatges de lloguer (amb el vot a favor del Partit dels Socialistes i de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta i l’abstenció de la resta de grups), un reglament que "dota a l’Ajuntament de l’eina necessària per gestionar i adjudicar el parc d’habitatges públics". També es va donar llum verd a la modificació del Reglament de funcionament del Consell municipal de serveis socials.

Quant a les mocions, es van aprovar per unanimitat la del PSC-CP en motiu del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona; i la de CiU de l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya Feminist Europe (FEM_EU2019). També es va aprovar la de PxC, amb el vot a favor de tots els grups llevat l’abstenció de la regidora no adscrita, sobre la pujada de l’IPC als treballadors de l’Hospital i la residència.

No va prosperar la de CiU que demanava un estudi d’adjudicacions a fundacions vinculades a Plataforma educativa. L’alcalde, Adam Tomàs, va argumentar el vot contrari del seu grup tot assenyalant que este moció no pretenia esvair cap dubte sobre els procediments de les adjudicacions, "sinó que vol sembrar-ne" i va defensar les adjudicacions fetes "amb transparència i rigor". "Tot el procediment seguit es pot consultar al Perfil del Contractant", va dir, "i s’han fet tots amb els pertinents informes favorables de Secretaria i Intervenció".