Mor amb 105 anys l’avi més gran d’Alcanar

Tot i la seua longevitat, Joan Eixarch va gaudir de molt bona memòria fins a l'últim dia

Joan Eixarch, en una imatge d'arxiu.
Joan Eixarch, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
24 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:29h
El passat dissabte 2 de febrer va morir Joan Eixarch, l'home més gran d'Alcanar. Tenia 105 anys i el 8 de juny hauria fet els 106.

Joan, tot i la seua longevitat, va gaudir fins a l'últim dia de la seua vida de molt bona memòria. Per entretenir-se sovint recitava fragments de les obres de teatre que havia interpretat de jove com "La vida de San Antonio" o "Una limosna por Dios". Li agradava molt anar al Casal de Jubilats per jugar a les cartes, tot i que des de l'estiu passat no sortia de casa.

En una entrevista al butlletí d'Alcanar l'any 2015, Joan explicava que ja treballava "guardant animals barat a menjar i dormir a la pallissa" i quan tenia quinze anys ja guanyava 500 pessetes l'any. Vint-i-sis mesos va estar fent la mili, sense una sola hora de permís, gràcies al fet que el van destinar a la clínica veterinària no va formar part de cap batalló durant la guerra.

També explicava la sort que tenia amb el seu fill Joan i la seua nora i la seua neta Montserrat, ja que el cuidaven molt bé.
El secret per arribar a la seua edat: no beure, no fumar, menjar de tot i no dixar de treballar.