Milers de persones es concentren a Tortosa en una manifestació unitària

Este dijous a les sis de la tarde hi havia convocadora una manifestació unitària de totes les Terres de l'Ebre

Un dels lemes més repetits ha estat en defensa de l'autodeterminació.
Un dels lemes més repetits ha estat en defensa de l'autodeterminació. | Sílvia Berbís
Redacció
21 de febrer del 2019
Actualitzat el 22 de febrer a les 10:57h



Milers de persones d'arreu de les Terres de l'Ebre s'han manifestat esta tarde a Tortosa amb motiu de la vaga general. A més de les concentracions que hi ha hagut al migdia als Ajuntaments de la majoria de municipis, la manifestació a la capital del Baix Ebre era l'acte general de protesta a les terres ebrenques.
 

Un dels lemes més repetits ha estat en defensa de l'autodeterminació. Foto: Sílvia Berbís



Els manifestants s'han reunit a la plaça de Barcelona, davant del mercat municipal, on s'ha llegit el manifest i hi han intervingut representants d'Òmnium, ANC, Juristes de les Terres de l'Ebre per les llibertats i USTEC. El representant d'USTEC - STEs, Pau Ureña, ha llegit un text on ha fet referència al dramaturg Víctor Hugo, on ha repetit reiteradament la frase "Són uns miserables". 
 

Prop d'un miler de manifestants s'han concentrat davant del mercat de Tortosa. Foto: Sílvia Berbís

 

 

Els representants de diverses entitats han intervingut en la lectura del manifest. Foto: Sílvia Berbís

Posteriorment, la manifestació ha seguit pels carrers de Tortosa, on s'han anat afegint més persones. En un ambient pacífic, els manifestants han cantat repetidament "Els carrers seran sempre nostres", "Llibertat presos polítics" i "Fora les forces d'ocupació", lemes que també es poden llegir a les pancartes, juntament amb "Jo acuso", "Sense drets no hi ha llibertats" o "L'autodeterminació no és delicte", entre d'altres. 
 

 

Els manifestants creuant el Pont del Mil·lenari cap a Ferreries, on acabava la protesta unitària. Foto: Sílvia Berbís


La manifestació ha finalitzat a la plaça 1 d'octubre, al barri de Ferreries, on s'ha onejat una estelada gegant. El coordinador de l'ANC a les Terres de l'Ebre, Manel Alves, s'ha mostrat satisfet per la participació i ha donat força per "convocar les vagues que siguen per reivindicar drets". Alves també ha afegit que "no es pot esperar res d'estrany d'un Estat feixista que utilitzarà els mitjans a la seua conveniència". D'altra banda, Dolors Róo, presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, ha agraït a tothom haver fet vaga, "tot i tenir un camí dur, llarg i ple d'atacs".

Des de les entitats també han afirmat que valoren molt positivament la reactivació de la Taula per la Democràcia per treballar estratègicament contra la repressió. Demà, divendres 22 de febrer, a les vuit de la tarde a Xerta es celebrarà l'acte "Versos per la llibertat" en suport a Carme Forcadell.

L'acte ha acabat amb els assistents cantant Els Segadors i "llibertat presos polítics", acompanyats de palmes i música de gralles i tambors. 
 

La manifestació al seu punt final, a la plaça 1 d'octubre de Tortosa. Foto: Sílvia Berbís