Multitudinàries concentracions a les Terres de l'Ebre en suport als presos polítics

Els ebrencs responen a la vaga i se sumen a les concentracions a cada poble

Redacció
21 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:16h
Concentració a la Ràpita.
Concentració a la Ràpita. | Sofia Cabanes
Les concentracions per la vaga d'este 21-F convocades a les 12 del migdia davant dels Ajuntaments de les poblacions catalanes han tingut una resposta multitudinària al territori.

A Tortosa mig miler de persones s'han concentrat a la plaça del Mercat, que també ha tancat les seues portes per secundar la vaga. S'hi han mostrat pancartes com "l'autodeterminació no és delicte", "sense drets no hi ha llibertats", i "llibertat presos polítics i exiliats".
 

Concentració a la Plaça del Mercat de Tortosa. Foto: Meritxell Roigé



Amposta unes 300 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament, cinc minuts després de les dotze del migdia. S'ha llegit el manifest unitari i l'Alcalde del municipi, el republicà Adam Tomàs, ha comunicat que l'Ajuntament secunda la vaga. "Esta setmana estem plens de dignitat en veure com els nostres polítics s'estan defensant amb dignitat davant de la pantomima de l'Estat espanyol", ha dit l'Alcalde. Tomàs també ha dit que en estos moments "els polítics locals també han d'estar al peu del canó, perquè és el que es mereixen els nostres polítics", al que també ha afegit que "hem de demostrar que cada cop en som més i que al final aconseguirem una Catalunya lliure".
 

Concentració a Amposta. Foto: Roser Regolf

Concentració a Amposta. Foto: Roser Regolf


A la Ràpita al voltant d'unes 200 persones han respost a la convocatòria. L'alcalde, Josep Caparrós, ha sigut l'encarregat de llegir el manifest unitari. En acabar els presents han cridat per la llibertat dels presos polítics i han cantat els Segadors. Des de l'ANC també s'ha informat que s'estan preparant autobusos per assistir a la manifestació de Madrid del proper 16 de març.
 

Concentració a la Ràpita. Foto: Sofia Cabanes

Concentració a la Ràpita. Foto: Sofia Cabanes