ERC - Tortosa Sí proposa crear un institut escola al centre del municipi

El partit encapçalat per Xavier Faura proposa incorporar este nou model per equilibrar l'oferta educativa als dos marges de l'Ebre

L'institut escola Daniel Mangrané.
L'institut escola Daniel Mangrané. | Google Maps
Redacció
20 de febrer del 2019
Actualitzat el 25 de febrer a les 16:53h
El partit ERC- Tortosa Sí proposa la creació d'un institut escola a la capital del Baix Ebre amb l'objectiu d'equilibrar l'oferta d'educació secundària obligatòria als dos marges de l'Ebre. L'alcaldable Xavier Faura es va reunir esta setmana amb el portaveu de la Comissió d'Educació al Parlament, Bernat Solé, i la directora dels Serveis Territorials d'Educació a l'Ebre, Montserrat Perelló, per comunicar la proposta a la comunitat educativa.

Els republicans van afirmar que "un institut escola al marge esquerre del riu seria una oportunitat per treballar la cohesió social, a més d'equilibrar l'oferta educativa als dos marges del riu". Així, Faura va apuntar que "al marge esquerre hi hauria l'Institut Despuig i el nou institut escola que proposen, mentre que al dret estaria l'Institut Dertosa i l'Institut Escola Daniel Mangrané, a Jesús".

En este sentit, la directora dels serveis territorials d'Educació a l'Ebre, Montserrat Perelló, va detallar que els tres instituts escola que hi ha a les Terres de l'Ebre funcionen molt bé. "És necessari un consens amb l'administració local abans de posar en marxa un institut escola", va afirmar també Perelló.

L'impuls d'una formació professional que done cobertura a les necessitats formatives que tenen les Terres de l'Ebre per a la seua promoció econòmica és una altra de les prioritats d'ERC-Tortosa Sí en matèria d'educació, així com un treball conjunt amb el Campus Terres de l'Ebre de la URV perquè adeqüe la seua oferta a les necessitats reals del territori.