La Taula per la Democràcia de les Terres de l'Ebre crida a sumar-se a la vaga general

La Taula es torna a activar amb motiu de l'inici dels judicis als presos i preses polítiques i la convocatòria de vaga general

Els representants de Taula per la Democràcia de les Terres de l'Ebre.
Els representants de Taula per la Democràcia de les Terres de l'Ebre. | Cedida
Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:19h
La Taula per la Democràcia de les Terres de l'Ebre ha comunicat la seua adhesió a la Vaga General del 21 de febrer convocada per Intersindical-CSC i ha animat a la ciutadania a participar-hi. Amb motiu de l'inici dels judicis als presos i preses polítiques, la Taula ha comunicat la seua reactivació. La Taula per la Democràcia de les Terres de l'Ebre es va constituir amb l'objectiu que les diferents entitats, col·lectius i partits polítics s'organitzessen de cara a l'1 d'octubre.

Els motius de la vaga laboral i de consum exposats han estat la reclamació de la derogació completa de la reforma laboral, la demanda d'un salari mínim català de 1.200 €, la recuperació de les lleis socials vetades pel constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball, i un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes. També s'ha apuntat que "a les escoles catalanes fa temps que es pateixen acusacions injustificades d'adoctrinament, quan realment qui està exercint d'aparell adoctrinador és l'Estat Espanyol".

Pel que fa als motius socials per secundar esta vaga s'ha assenyat que el judici iniciat la setmana passada contra els presos i preses polítiques "és un judici polític contra l'autodeterminació, on no s'han donat les mínimes garanties democràtiques i que suposa una amenaça als drets civils i polítics de tota la ciutadania i, a més, un avís a la dissidència que posa en qüestió el règim del 78".

També s'ha recordat que la vaga és un dels drets fonamentals de totes les persones treballadores i que no cal estar afiliat/da a cap sindicat per exercir-lo. A més a més, és un dret individual, no és obligatori comunicar-ho a l'empresa i esta no pot sancionar a les treballadores i treballadors que exerceixin el seu dret.

Finalment, la Taula per Democràcia de les Terres de l'Ebre ha anunciat les diverses mobilitzacions que s'estan organitzant arreu del territori. Al matí es convoquen concentracions a les 12 hores als ajuntaments. Concretament, a Tortosa hi ha convocada una concentració a la plaça Barcelona i una d'unitària, on es convoca a escala territorial, a les 18 hores. També s'ha anunciat un cicle de conferències que es realitzarà al centre cívic de Ferreries de Tortosa.