meteorologia

La superlluna més gran i brillant dels propers set anys, esta nit

Aquest fenomen només es pot veure tres cops l'any

per Redacció, 19 de febrer de 2019 a les 09:41 |
Imatge de la superlluna | Josep Martínez Castro
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta nit es podrà veure un dels esdeveniments meteorològics més bonics i espectaculars de l'any: la superlluna. El fenomen es produeix uns tres cops a l'any, quan una lluna plena cau prop del perigeu del satèl·lit, és a dir, el seu punt més proper a la Terra. Esta nit, a més, la Lluna es veurà encara més brillant que en altres superllunes. Tot i que l'òrbita de la Lluna és molt lleument elíptica, amb una excentricitat -la diferència respecte a una circumferència perfecta- de només el 0.054, la diferència farà que esta nit la Lluna es veja un 30% més brillant i fins a un 14% més gran que altres nits de l'any. El satèl·lit de la Terra sortirà a partir de les 19h de la tarda.


A més, esta superlluna és especial, perquè es produirà amb la lluna més a prop del seu perigeu que en les superllunes que es produiran en els propers set anys. Esta superlluna es produeix en època de neus a l'hemisferi nord, per la qual cosa també rep el nom de "superlluna de neu".

 

Participació