Deltebre incorpora l'enllumenat LED als carrers del municipi

El consistori té previst substituir tot l'enllumenat públic l'any 2021

Les millores les ha presentat avui l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler.
Les millores les ha presentat avui l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler. | Cedida
Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:12h
L'enllumenat LED s'incorpora progressivament als carrers i espais públics de Deltebre. Esta setmana ja s'han iniciat els treballs de la primera fase de substitució de l'enllumenat públic, que amb un cost aproximat de 200.000 euros, afecta 13 carrers del municipi. El canvi de tot l'enllumenat a LED es preveu en tres fases diferents que, segons el consistori, finalitzaran l'any 2021.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha remarcat que este nou enllumenat podrà "aportar una major il·luminació i uniformitat lumínica a l'eix viari que vertebra el municipi de Deltebre". Soler també ha explicat que esta és una primera fase d'actuació que ha de tenir continuïtat en els pròxims anys, i que, segons ha afirmat, ajudarà a "oblidar la foscor que sempre ha caracteritzat l'enllumenat del municipi".

El canvi a LED també permet reduir el consum d'energia, que en el cas de primera fase es preveu un estalvi energètic de fins al 30%. L'actuació permetrà el canvi d'enllumenat de l'avinguda Goles de l'Ebre, l'avinguda Esportiva, el carrer Sant Roc, el carrer Barracot, el carrer Vicente Blasco Ibáñez, el carrer Germans Carsi, el carrer Robert Graupera, l'avinguda Assumpció, el carrer Pintor Sorolla, el carrer Bruc, el carrer Colom, el carrer Reis Catòlics i el carrer Amposta. Està previst que l'actuació finalitze durant el primer semestre del 2019.

A partir del segon semestre del 2019, el canvi a LED també s'efectuarà a tots els voltants de l'Ajuntament de Deltebre, de manera que, si tot segueix segons l'establert, s'haurà substituït un 30% de tot l'enllumenat.