Un periodista ebrenc i una tarragonina, atrapats a Ucraïna per no poder registrar el seu fill

Sergi Casado i Mar Cirera, que van optar per la gestió subrogada, ara veuen com el Ministeri de Justícia posa traves

Mar Cirera i Sergi Casado es troben atrapats a Ucraïna amb el seu fill
Mar Cirera i Sergi Casado es troben atrapats a Ucraïna amb el seu fill | TV3
Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:56h
Una parella de periodistes, l'ebrenc Sergi Casado, natural de Móra d'Ebre, i la tarragonina Mar Cirera es troben atrapats a Ucraïna perquè el govern espanyol posa traves per registrar els nadons nascuts en aquell país per gestació subrogada. La parella, que viu a Tarragona, es va desplaçar fa un mes fins a la capital del país per poder tindre en els seus braços al seu fill, que ha nascut a través d'este mètode. Ara mateix, no poden tornar amb el nadó perquè no el poden inscriure.

En declaracions a TV3, els dos periodistes afirmen que se senten abandonats pel govern espanyol i que no saben quan podran marxar cap a Tarragona amb el seu fill. Esta parella, però, no és l'única que es troba en esta situació, ja que hi ha almenys n'hi ha 30 d'espanyoles que esperen des de fa setmanes poder registrar els nadons.

Els afectats creien que divendres passat s'havia fet un pas important per poder solucionar este tràmit però l'alegria només va durar unes hores. El Ministeri de Justícia espanyol va enviar als consolats una instrucció on donava el vistiplau al registre de nens concebuts a l'estranger per gestació subrogada però calia una prova d'ADN que demostrés el parentiu amb un dels progenitors. Ara bé, només 24 hores després, va fer marxa enrere i va demanar que per poder registrar-los a Espanya era indispensable presentar una sentència judicial de filiació paterna.

En este cas, el principal escull és que Ucraïna no disposa d'un sistema que determini la filiació paterna per sentència judicial i per aquest motiu encara s'ha complicat més el tràmit. Els Estats Units i el Canadà sí que dicten sentències en aquest sentit.