Amposta instal·la panells informatius Braille a quatre miradors del Delta

Es tracta dels miradors de l’Encanyissada, Carreté, Través i l’Embut

Les actuacions estàn incloses en el Pla de Foment de Turisme i contemplen també un servei d’àudio guiatge per mitjà de codis QR.
Les actuacions estàn incloses en el Pla de Foment de Turisme i contemplen també un servei d’àudio guiatge per mitjà de codis QR. | Cedida
Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:52h
L’Ajuntament d’Amposta ha incorporat, a través de l’àrea de Turisme, diferents panells informatius Braille als miradors de l’Encanyissada, del Carreté, del Través i de l’Embut, tots al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Les actuacions, incloses en el Pla de Foment de Turisme, contemplen la instal·lació de panells informatius accessibles per a persones amb dificultats de visió, i servei d’àudio guiatge per mitjà de codis QR.

"Perquè totes les persones puguen gaudir per igual dels recursos propis del territori s’ha de donar resposta a una sèrie de mancances, tant pel que fa infraestructures, equipaments i serveis, que comencen per fer les nostres instal·lacions accessibles per a tothom", explica l’alcalde, Adam Tomàs. L’Ajuntament ha dedicat una inversió de 72.321 € a la millora de l’accessibilitat de diversos punts del delta de l’Ebre. Així, a més dels panells en Braille, també es té previst fer accessibles diversos miradors amb la instal·lació de rampes o miradors paral·lels de fàcil accés.

Pla de Foment de Turisme
El Pla de Foment de Turisme contempla 14 actuacions que s’estan realitzant de forma activa des de fa diversos anys i que es poden dividir en millora de la mobilitat, millora de l’accessibilitat, senyalització turística i rural, espais públics i eficiència energètica i sostenibilitat.

Fins ara, s’han realitzat diverses actuacions com la instal·lació dels panells Braille o la nova senyalització a les basses de l’Encanyissada i la Tancada. Estes actuacions suposaran una inversió de 816.000 euros, un projecte que ha rebut una subvenció de 350.000 euros per part de la Generalitat de Catalunya dins dels ajuts finançats gràcies als ingressos de l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET). La memòria presentada per l’Ajuntament d’Amposta, que inclou aquestes 14 actuacions, va ser la que va obtenir més puntuació de tot el país.