Músics de cinc bandes ebrenques toquen a L’Alguer integrant la Banda de la Federació Catalana

L’estada inclou la signatura d’un conveni de col·laboració amb L’Obra Cultural de l’Alguer

La banda ha estat formada per una setantena de músics, en bona part ebrencs.
La banda ha estat formada per una setantena de músics, en bona part ebrencs. | Cedida
Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 8:07h
Una nombrosa delegació de músics de diferents bandes de les Terres de l’Ebre integren la banda de la Federació Catalana de Societats Musicals, amb una setantena de components en total, que s’ha desplaçat a la ciutat de L’Alguer, a l’illa de Sardenya, en el marc d’una estada d’internacionalitació de la cultura catalana organitzada per l’esmentada federacio amb l’ajut del Departament de Cultura de la Generalitat. Es tracta de músics de banda de l’Agrupació Musical Rapitenca, la Banda de Sant Llorenç de La Galera, La Cala de l’Ametlla de Mar, l’Emburgada del Perelló, la Banda de Benissanet, i també la Clau de Vent de Vandellòs i l’Hospitalet, la de Tarragona i la Symphocat de Barcelona, dirigits tots ells pel mestre director Oriol Navarro.  Hi han participat també les balladores de la Terra Alta Aina Alabart, de Vilalba dels Arcs, i Fontcalda Pallarés, de Bot, amb la Jota Foguejada i ‘La Dansada’.

L’estada ha inclòs la signatura d’un conveni de col·laboració amb L’Obra Cultural de L’Alguer per treballar plegats en els dos territoris, amb l’ajut de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme del Departament de Cultura de la Generalitat. De resultes del mateix, la banda algueresa ingressa a la Federació i es preveu que el proper estiu visite les Terres de l’Ebre per completar este intercanvi cultural i musical.

A l’Alguer, un dels moments centrals i més emotius va ser el concert ofert diumente a l’església de Sant Miquel, que va congregar distingits membres del Servei d’Exteriors de la Generalitat, el Síndic de l’Alguer i a representants de l’Obra Cultural de L’Alguer, a més d’un públic ben nombrós. Hi van oferir un repertori de compositors catalans, també folklòric amb sardanes i jotes i un recull de lírica italiana amb fragments d'òperes de Puccini i Verdi, en el qual hi va intervindre el tenor Jesús Piñeiro i les balladores de jota terraltines, junt amb la incorporació del so de les tenores, que van oferir una mostra de la nostra cultura musical.

A l’acte hi va assistir l’alcalde i també el president de l’Obra Cultural de l’Alguer. El president de la Federació, Josep Parés, va tindre un record especial per als presos polítics.

També i conjuntament amb la Banda de l’Associazione Banda Musicale Antonio Dalerci, van oferir una cercavila per carrers i places de L’Alguer, durant la qual van aixecar també molta emoció en moments com la interpretació de l'himne dels Segadors i este dimecres la Delegació de Catalunya a la ciutat de Sardenya els ha fet una recepció.

La Banda de la Federació catalana prepara també per al mes d’abril un concert de projecció de la cultura musical catalana a Brussel·les que anirà dirigit al govern a l’exili, i al qual està previst que hi assistisquen consellers i polítics a l’exili i el president Puigdemont.