Municipal

Tensió a la Sénia pel tancament de la piscina municipal

L'Alcalde del municipi afirma que intentaran restituir el servei "tot i la complexitat administrativa"

per Redacció , La Sénia, 18 de febrer de 2019 a les 16:55 |
La piscina descoberta del complex esportiu de la Sénia. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els usuaris de la piscina municipal de la Sénia es van trobar, la setmana passada, amb les portes de les instal·lacions tancades. Els fets van causar tensió entre els usuaris de la piscina i de seguida es va intentar buscar els responsables.

El dilluns al matí, l'Ajuntament del municipi comunicava via Facebook el tancament de la piscina. "Estàvem en període de negociacions perquè des del consistori volíem recuperar la gestió de la piscina, però el tancament ha sigut sense previ avís", va declarar l'alcalde de la Sénia, Joan Moisés. Tot i això, uns dies després, l'Ajuntament va emetre un comunicat on afirmava estar en coneixement del tancament temporal, provocat, en part, per una revisió que els tècnics municipals van realitzar a les instal·lacions.


El mes passat van arribar queixes al registre d'entrada de l'Ajuntament de la Sénia d'usuaris i del Club de Natació que no podien utilitzar la piscina en "condicions òptimes". Després de diverses inspeccions dels tècnics i feta la parada tècnica a finals d'any, es va comprovar que "no s'havien fet els manteniments anunciats". 

La concessió administrativa de la gestió de la piscina és de l'any 2013, quan es va construir una piscina coberta, es va instal·lar una caldera de biomassa i es va fer la concessió. Segons explica el consistori, l'empresa concessionària estava obligada a instal·lar la màquina deshumectadora i el gimnàs. A més a més, la proposta que va guanyar el concurs millorava el pla de viabilitat i oferia més hores d'obertura i més activitats. 


El consistori ha apuntat que durant els primers anys de gestió, es van solucionar requeriments de la concessionària sobre la instal·lació i es van modificar els preus l'any 2016 per "adequar-los a l'equilibri econòmic". 

Més problemes amb la gestora 

L'estiu passat, l'empresa que gestionava les instal·lacions, Lleuregest Serveis Esportius va comunicar una mala situació econòmica al consistori i van demanar una "injecció de diners públics", opció que l'Ajuntament va desestimar perquè les condicions del plec "no ho permetien". Davant d'això, el consistori va proposar "l'extinció del contracte el més aviat possible" i es van reunir al novembre per acordar una indemnització per les inversions no amortitzades. La proposta de quantificació de l'empresa, segons explica el consistori, no arribava tot i que es van establir dos dates límit. 

Tornats a reunir l'Ajuntament i l'empresa es va acordar una resolució de la concessió administrativa i s'inicià "de mutu acord" malgrat que les posicions de les dos parts "es troben molt allunyades". Mentre el consistori estudia la figura jurídica per al rescat, l'empresa no descartava demanar danys i perjudicis. Per evitar "hipotecar" el proper govern municipal, l'Ajuntament va acabar fent una aproximació de la indemnització per inversions, però la quantitat que ofereix el consistori encara quedava molt lluny de la petició de l'empresa gestora. 

Assessorats per la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de la Sénia va decidir fer una inspecció tècnica in situ de les instal·lacions i acreditar el compliment o no dels requisits per donar el servei públic de la piscina municipal. Les dos parts, ara amb la piscina tancada temporalment, recullen la informació per justificar les "pretensions econòmiques".

Ara, el consistori diu que treballarà per intentar resoldre el contracte de mutu acord, per "protegir l'interès públic" i per ser la solució "més ràpida per restituir el servei, tot i la complexitat administrativa". 

 

Participació