L'Ebre se suma a les mobilitzacions per un judici just

A les 12h, hi ha hagut actes de protesta davant de nombrosos ajuntaments, com el de la Ràpita, Amposta o Tortosa

Redacció
12 de febrer del 2019
Actualitzat el 14 de febrer a les 8:03h
Imatge de l'aturada a Tortosa en motiu del judici als presos polítics catalans, este dimarts
Imatge de l'aturada a Tortosa en motiu del judici als presos polítics catalans, este dimarts | Cedida
L’Ebre se suma a les mobilitzacions per exigir l’alliberament dels presos polítics i denunciar la farsa el judici que s’ha iniciat este dimarts al Tribunal Suprem de Madrid. Les entitats sobiranistes han demanat a la ciutadania que surte al carrer a donar suport als líders independentistes, i diversos ajuntaments s’han sumat a la crida.

A l’Ebre, hi ha hagut aturada i mobilitzacions davant dels ajuntaments de nombrosos municipis, com el de la Ràpita, Amposta o Tortosa. Els actes de protesta han tingut lloc a les 12h, i representants polítics municipals han llegit el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, que tatxa el dia d’avui com l’inici “d’una gran mentida, un muntatge d’estat, basat en acusacions falses, amb l’objectiu de reprimir, amb la bandera i amb la pàtria, els drets fonamentals dels catalans i catalanes”. “Avui l’estat espanyol fa seure els nostres representants polítics i socials al banc dels acusats per haver-nos permès votar i per haver exercit legítimament i de forma totalment pacífica els nostres drets”, expressa.

D'altra banda, ANC i Òmnium també han convocat una gran manifestació a Barcelona el proper dia 16 de febrer, abans de la vaga prevista per al 21, així com una protesta a Madrid el 16 de març.
 

Lectura del manifest de l'AMI per part de representants polítics de l'Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé Foto: Cedida

 

Imatge de l'aturada davant l'Ajuntament de la Ràpita Foto: Cedida

 

Imatge de l'aturada davant l'Ajuntament d'Amposta Foto: Cedida

 

Concentració davant l'ajuntament d'Alcanar. Foto: Cedida