educació

L'escola Mestre Agustí Barberà d'Amposta es convertirà en un institut escola el curs vinent

Educació desplegarà, el proper curs, com a mínim 25 nous instituts escoles a tot Catalunya, que se sumaran als 28 actuals

per Redacció, Amposta, 12 de febrer de 2019 a les 09:29 |
Escola Mestre Agustí Barberà d'Amposta | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir del curs vinent, l'escola Mestre Agustí Barberà d’Amposta es convertirà en un institut escola, l’únic a les Terres de l’Ebre. Este dilluns, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet comunicació dels nous instituts escola que es crearan a tot Catalunya.

En concret, Educació desplegarà, el proper curs, com a mínim 25 nous instituts escoles, que se sumaran als 28 actuals i que oferiran 1.500 places en un model que reduix l'absentisme i el fracàs escolar dels alumnes i millora la convivència als centres. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha especificat que en 22 dels 25 centres s'amplien les escoles per implantar el 1r d'ESO i en 3 es fusionen centres ja existents. Així, no s'invertiran en noves infraestructures, sinó que s'aprofitaran les existents fent obres i adequacions dels espais.


Per tirar endavant la mesura, després de prop de 200 peticions rebudes, el Departament ha prioritzat les necessitats d'escolarització i el projecte educatiu, i s'han evitat els ''danys colaterals'' com pot ser la segregació escolar.


 

 

Participació