El videoclip "Sóc com sóc" de Pili Cugat i Carlos Lupprian, nominat als Premis MIN

El videoclip es pot votar a la pàgina web dels premis fins a l'11 de febrer

La cançó forma part de "Jocs d'aigua", l'últim disc de Cugat i Lupprain.
La cançó forma part de "Jocs d'aigua", l'últim disc de Cugat i Lupprain. | YouTube
Redacció
04 de febrer del 2019
Actualitzat el 12 de febrer a les 18:52h
Carlos Lupprian i Pili Cugat, més coneguda com La Jueva de Tortosa, han estat nominats als Premis MIN, que premien artistes de tota Espanya amb producció independent o autoedició. Amb el seu videoclip "Sóc com sóc", els ebrencs han estat seleccionats en la categoria Millor Videoclip. El videoclip es pot votar a la pàgina web dels premis MIN fins a l'11 de febrer.

La cançó "Sóc com sóc", forma part del disc «Jocs d'aigua» que Pili Cugat i Carlos Lupprian van presentar al març del 2018. "El tema va sorgir amb la intenció de reivindicar el dret a la pròpia identitat, tant a nivell individual com social, inspirada inicialment en la problemàtica del col·lectiu LGTBIQ", afirmen els músics.

Mira el videoclip:


El videoclip seleccionat sorgeix en el moment en què a Pili Cugat li detecten un càncer de mama. De sobte, i submergida en el moment que està vivint, descobreix en la cançó un nou significat, molt personal i íntim. "Així com la bellesa d'un quadre no depèn directament del marc, així mateix, la bellesa de la persona està per damunt de qualsevol estereotip i està íntimament lligada a l'actitud i a l'autoestima", afimen Cugat i Lupprian, que es van conèixer arran de les actuacions de La Jueva de Tortosa.

Este pensament, sumat al difícil moment polític i social pel qual passava Catalunya, i la manca d'acceptació d'una manera diferent de pensar i d'expressar-se, és el que acaba portant al compositor Carlos Lupprian a definir un guió on es reflectix esta realitat. El videoclip fusiona dibuix animat i la imatge real de Pili Cugat, la qual cosa es fa possible gràcies a l'experiència de Lupprian en món de l'animació.