Els propietaris de gossos de Tortosa hauran de diluir amb aigua l'orina dels animals a la via pública

L'Ajuntament de Tortosa modificarà l'ordenança de Medi Ambient i també ampliarà l'horari durant el qual es poden dipositar els residus als contenidors

Un gos mirant el seu amo mentre passeja.
Un gos mirant el seu amo mentre passeja. | Pixabay
Redacció
01 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:59h
Els propietaris de gossos de Tortosa hauran de diluir l'orina dels animals de la via pública. A més de recollir els excrements, les persones que traguen a passejar als seus animals de companyia també s'hauran de fer càrrec de l'orina. Una acció que altres municipis del territori ja han aplicat i que servirà per a tenir més net el paviment de la ciutat. L'Ajuntament de Tortosa modificarà l'ordenança municipal de Medi Ambient, en el ple previst per al dilluns 4 de febrer.

Una vegada aprovada la modificació de l'ordenança en este punt, s'establirà un període de sis mesos durant els quals la Policia Local no sancionarà als propietaris de gossos que no complisquen l'ordenança. Posteriorment es podran començar a imposar sancions, que tindran un import similar al que s'aplica als propietaris que no recullen els excrements dels gossos. En este sentit, Roigé ha recordat que al principi va costar que les persones recollissen els excrements, i que encara n'hi ha que no fan, però "que ara esta acció tan necessària ja és habitual i cal apel·lar als que encara no l'apliquen". Les àrees de lleure caní distribuïdes arreu de la ciutat quedaran exemptes de l'obligatorietat de diluir l'orina amb aigua.

Un altre dels punts que es portarà al ple ordinari és en referència a les escombraries, ja que s'ampliarà l'horari per dipositar la brossa als contenidors de rebuig i d'orgànica, després que s'hagen canviat els horaris de recollida. Fins ara estes deixalles s'havien de dipositar entre les 19 i les 23 hores i a partir d'ara es podrà fer fins a la 1 de la matinada. El canvi no afecta a la fracció vidre, que es manté fins a les 23 hores, ja que el soroll que es produeix pot molestar el veïnat.

El ple també té previst modificar el reglament dels cementeris municipals per incloure el nou tipus de sepultura després que s'haja construït l'espai de columbari al cementeri de Sant Llàtzer i ja haja entrat en vigor la taxa corresponent.