Movem Tortosa proposa convertir l'antic col·legi dels Josepets en un centre d'art i alberg municipal

La formació creu que és l’hora d’adquirir l’antic col·legi abans que es deteriore més

El Col·legi de Sant Josep, al barri del Rastre de Tortosa.
El Col·legi de Sant Josep, al barri del Rastre de Tortosa. | Wikimedia Commons - Enric
Redacció
31 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:48h
Movem proposa comprar l'antic col·legi dels Josepets de Tortosa per convertir-lo en un espai d’art contemporani, alberg municipal i recuperar la piscina d’estiu, ja que actualment la ciutat ja no en disposa.

El portaveu de la formació, Jordi Jordan, creu que és l’hora d’adquirir l’antic col·legi per part de l’Ajuntament abans que es deteriore més i proposa fer un projecte que recupere la piscina d’estiu i totes les naus que estan en bon estat per ubicar-hi equipaments que projectarien la capitalitat de Tortosa en l’àmbit de  la cultura i el turisme.

Movem Tortosa ha avançat que en el proper ple de març proposarà al ple de l’Ajuntament una moció perquè es comprometa a adquirir l’antic col·legi de Sant Josep, situat al barri del Rastre. Per a Jordan, portaveu de la formació progressista, “és el moment idoni de crear projectes de ciutat recuperant edificis en desús com s’està fent a tot Europa on s’aposta per la rehabilitació enlloc de fer edificis nous”.

Així, Movem Tortosa ha recordat que en el passat es va intentar instal·lar la Universitat o també els Jutjats però que no va fructificar i ara creuen que és el moment que l’Ajuntament done el pas i adquirisca l’edifici “perquè s’està degradant cada vegada més i serà molt difícil recuperar-lo si tardem tant amb el perill que siga irrecuperable”. Des de Movem recorden que “esta sempre ha estat la nostra filosofia, recuperar tot allò que tenim abans que destruir-ho o fer nous equipaments si en tenim que cauen a trossos i el temps ens està donant la raó com s’ha demostrat amb l’adquisició del Mas del Bisbe o la recuperació del Balneari de Porcar que fa anys vam reclamar i se’ns deia que era impossible i ara es vol tirar endavant”.

D’altra banda, Movem Tortosa, creu que l’equipament de l’antic col·legi dels Josepets té moltes oportunitats com la recuperació de la piscina existent a l’aire lliure “que serviria per tindre una piscina d’estiu després que l’actual govern deixés Tortosa sense en destruir la de 50 metres que teníem a l’estadi”.

Per a la formació progressista que representa Jordan també es podria ubicar un alberg municipal en una part de les dependències, l’actual residència d’operaris diocesans, que està en molt bon estat i pràcticament per estrenar. Finalment, Jordi Jordan proposa que la resta de naus es converteixin en un centre d’art contemporani, on tindrien cabuda des de bucs d’assaigs per a músics així com sales diàfanes especialitzades per a la creació artística tenint en compte la diversitat de disciplines existents.