La Ràpita vol acabar amb els mals usos dels contenidors

Es reforçarà la vigilància policial i s'impulsa la campanya informativa “La Ràpita que compartim”

Estat habitual d'una illa de contenidors a la Ràpita.
Estat habitual d'una illa de contenidors a la Ràpita. | Cedida
Redacció
31 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:08h
L’Ajuntament de la Ràpita ha posat en marxa una campanya informativa i de conscienciació, en el marc de la nova ordenança de civisme, davant el mal ús que s'està fent de les zones de contenidors, que provoca una mala imatge del municipi, a més d’olors i altres molèsties. “La Ràpita que compartim” és el lema d’esta nova campanya informativa, que es dirigeix a la ciutadania com a complement a l’increment de la vigilància que la Policia Local farà en estes àrees per tal que la gent no diposite la brossa fora dels contenidors i que faça ús de la deixalleria municipal a l’hora de dipositar voluminosos.

La regidoria de Governació impulsa esta campanya, que “arriba un cop aprovada definitivament l’ordenança de civisme, la qual preveu sancions per als que incompleixin la normativa referent a l’ús dels contenidors i al dipòsit de les escombraries. De moment, però, la vigilància policial i la campanya informativa buscaran avisar els infractors”, ha explicat la regidora Conxi Vizcarro.

 El lema de la campanya, “La Ràpita que compartim”, té un doble significat: “l’espai públic que compartim, que són els carrers i volem nets, i també les imatges que compartim a les xarxes socials, per adonar-nos del que passa si en lloc d’enfocar amb el mòbil una posta de sol enfoquem una zona de contenidors”, ha apuntat Vizcarro.

I és que per molt que tots tinguem clar com dipositar les escombraries, encara són massa les persones que deixen bosses al costat dels contenidors en lloc de dins fins i tot estant buits, dipositen bosses de residus domèstics a les papereres o deixen voluminosos a la vora en lloc de portar-los a la deixalleria o trucar en cas que s’hagen de venir a recollir. “Conductes que mostren incivisme i sobre les quals cal insistir per conscienciar que cal tenir cura dels espais comuns”, ha insistit la regidora. La campanya vol recordar que, en definitiva, tenir un poble més net depèn en bona mesura de cadascun dels ciutadans.