Sis-centes signatures avalen una petició per minvar progressivament els actes taurins a Amposta

El col·lectiu "Tots som Poble" entrega les signatures, que demanen també al Consistori que es replantege el projecte de museïtzació del bou brau

Representants de "Tots som Poble" abans de fer l'entrega de les signatures al registre, dijous passat.
Representants de "Tots som Poble" abans de fer l'entrega de les signatures al registre, dijous passat. | Cedida
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:59h
El col·lectiu “Tots som Poble” ha presentat a l’Ajuntament d’Amposta una petició avalada per 608 signatures que demana al Consistori que es replantege la implantació d’un projecte de museïtzació del bou brau al terme municipal, d’una banda, i que minve de manera progressiva els actes taurins que se celebren a la ciutat, començant pel bou embolat, per l’altra.

És l’acció amb la qual este col·lectiu ciutadà reacciona a l’aprovació, al ple del mes de maig de l’any passat i per unanimitat de tots els grups, d’una moció per facilitar la implantació de l’esmentat projecte museístic, i amb la qual també manté obert el debat que ha volgut encetar sobre les activitats taurines al poble d’Amposta.

“Sis-centes vuit signatures d’ampostins que mostren el seu desacord respecte a l’aprovació de la moció” i que subscriuen “la demanda que, de manera progressiva, es minven els actes taurins al poble d’Amposta, en clar increment durant els últims temps, començant per tots aquells que representen un patiment i un tractament cruel de l’animal, com és el cas del bou embolat”, exposa el col·lectiu “Tots som Poble” en un comunicat. El col·lectiu considera el nombre de signatures recollides "una quantitat a considerar tenint en compte el curt termini de temps, dos mesos, que hem emprat en obrir un debat de carrer sobre un tema fins ara havia esdevingut, podríem dir, intocable".

“Si realment és esta la intenció, de fer un museu, som més aviat partidaris de dedicar-lo a la música, que a Amposta té una tradició documentada de més de cent anys a través de les dues bandes i que aglutina persones de totes les edats i ideologies”, demanava el text al qual s’han adherit les signatures presentades. També apuntaven que “la diversió no justifica el patiment animal. Com a mínim el bou embolat i el capllaçat són dos modalitats en què als animals se’ls
exposa a un gran estrès i patiment físic. La tradició no ha de ser l’única raó per la pervivència de qualsevol acte festiu”.

Els representants de "Tots som Poble" li han fet arribar a l’alcalde ampostí Adam Tomàs un escrit amb el seu punt de vista sobre els actes taurins i han demanat reunir-se també amb la resta de representants polítics municipals per traslladar-los-hi.