El govern espanyol anuncia el desmantellament del projecte Castor

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, diu que és la solució "més econòmica" i anuncia que el consell de ministres ho aprovarà "en les properes setmanes"

La plataforma Castor, vista des de la costa del Montsià.
La plataforma Castor, vista des de la costa del Montsià. | ACN
Aguaita.cat
29 de gener del 2019
Actualitzat el 30 de gener a les 10:11h
Última estocada al projecte Castor. Gairebé cinc anys i mig després de clausurar provisionalment les instal·lacions, el govern espanyol ha anunciat aquest dimarts al matí que segellarà definitivament els pous i desmantellarà el projecte Castor.

Així ho ha anunciat este dimarts la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, al Senat. El govern espanyol es compromet a "segellar definitivament" el dipòsit de gas, que havia de ser el més gran de l'Estat. L'executiu central considera que és la millor opció i la més econòmica i anuncia que ja s'està treballant perquè la proposta s'aprovi al consell de ministres "en les properes setmanes".

Des del 2013, quan es van registrar moviments sísmics a les costes de les Cases d'Alcanar, al Montsià, i Vinaròs, al Baix Maestrat, i es van tancar les instal·lacions, ha calgut anar revisant els taps mecànics que segellen els pous de gas. Amb el desmantellament definitiu de la plataforma, s'evitarien els costos d'esta operació.

"És la solució tècnica més adequada i volem destacar que existeix un compromís polític clar d'aquest govern de no reactivar en cap cas el Castor", ha volgut deixar clar Ribera en la seua compareixença a la cambra alta espanyola.

L'anunci del govern espanyol arriba mesos després que el Suprem sentenciés que els consumidors no havien de pagar el manteniment del projecte