Estos són els guardonats dels Premis Deltebre 2019

Gairebé 1.500 persones han participat en les votacions

Els premiats d'este 2019.
Els premiats d'este 2019. | Cedida
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:57h
Més de 350 persones van aplegar-se este dissabte al nou Centre Fluvial del Delta per a esbrinar els guanyadors de la segona edició dels Premis Deltebre, una guardons que tenen la finalitat de premiar a totes aquelles persones, entitats i/o empreses que han permès impulsar la imatge del municipi al territori.

Segons l’alcalde Deltebre, Lluís Soler, “els Premis Deltebre són una clara mostra del potencial humà i de la gran professionalitat que hi ha al nostre municipi en tots els sectors”. Soler va detallar que “tots els nominats, com també molta altra gent que no ha estat nominada però que també mereixeria estar-ho, causen orgull de pertinença i ens permeten mirar al futur de Deltebre saben que tenim talent, tenim il·lusió i tenim la capacitat suficient per seguir enlairant Deltebre des de totes les seues vessants”.

Els nominats, un total de 35 en 12 categories diferents, van ser votats per 1.482 persones, 366 més que en la primera edició dels premis. Un increment que per a Soler “mostra que els Premis Deltebre estan consolidats i tenen un gran recorregut els propers anys”.

Els guanyadors

Després d’un període de votació de dues setmanes, els veïns i veïnes de Deltebre van guardonar la Plataforma en Defensa de l’Ebre, en la categoria del premi Delta de l’Ebre, amb un 46.6% dels vots. Una categoria en la qual el segon classificat va ser el cantautor ebrenc Joan Rovira, amb un 42.8% dels vots, i la tercera posició per la Comunitat de Regants de l’Esquerra, amb un 10.5% dels vots.

El premi Especial es va atorgar, amb un 41.4% dels vots, al grup de voluntaris de les Carrosses de la Cavalcada, els quals des de fa més de 15 anys s’encarreguen de dissenyar i confeccionar les carrosses i els vestuaris de la Cavalcada de Reis. El segon lloc va ser per Rosa Queral Casanova, amb un 35.3% dels vots, activista feminista i que, entre moltes altres coses, dirigeix el curs Dones, Salut i Educació. El tercer lloc va ser per Agustí Descàrrega, amb un 23.3% dels vots, gran aficionat a la fotografia i que dóna a conèixer el paisatge del Delta de l’Ebre mitjançant les xarxes socials i TV3.

El premi a l’Acció Empresarial va ser, amb un 41.2% dels vots, per Babyclon, fundada per Cristina Iglesias i que consisteix en la fabricació de bebès hiperrealistes de silicona, amb vendes a tots els continents. Va estar seguida per Marisc Mediterrani, amb un 31.8% dels vots, fundada per Josep Ramon Castells i que es dedica a depurar el marisc tant de la zona com de l’estranger i a comercialitzar-lo. Finalment, el tercer classificat d’esta categoria va ser Ecocastells, amb un 27.1% dels vots, resultat de quatre generacions d’arrossers que, compromesos amb el respecte a la natura i amb les futures generacions, cultiven els camps d’arròs de forma ecològica.

El premi a la Trajectòria Exterior va ser, amb un 58.8% dels vots, per Eva Franch Gilabert, arquitecta, investigadora i conferenciant internacional. Va estar seguida pel catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB Barcelona, Emilio Itarte Fresquet, amb un 25.3% dels vots. Finalment, el tercer classificat d’aquesta categoria va ser Joan Salvadó Bonet, amb un 15.9% dels vots, qui juntament amb Francho Moschino, fou fundador de la casa de moda italiana Moschino, el 1983.

El premi Acció Cívica va ser, amb un 46.3% dels vots, per DeltaRescat, entitat que es dedica a la recollida, cura i recerca d’adoptants per als animals abandonats. El segon lloc, i amb un 32.9% dels vots, va ser per la Comissió de Festes, grup de voluntaris que col·laboren activament amb l’Ajuntament de Deltebre amb l’organització d’actes festius com el Carnaval o les Festes Majors. En tercera posició va quedar mossèn Joan Guerola, rector de la Parròquia Sant Miquel que ha creat nexes d’unió entre la societat i la comunitat parroquial, organitzant les Gales parroquials o l’ampliació de les Festes de Sant Miquel.

La Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, qui desenvolupa una tasca de recuperació de la jota local, es va emportar la primera posició en el premi Cultura, amb el 55.7% dels vots. El segon lloc, amb un 44.3% dels vots, va ser pel professor i escriptor Baltasar Casanova Giner.

La Festa de fi d’any de Jesús i Maria va quedar en primera posició en l’Acte Destacat de l’Any, amb el 44.2% dels vots, organitzada per l’Associació de Veïns de Jesús i Maria. El segon lloc, amb un 35.2% dels vots, va ser per les Carrosses de La Cava en honor a Sant Roc i que es remunta a l’any 1955, organitzades pel C.D. la Cava. Finalment, la tercera posició va ser per l’acte “Lleida canta al Delta”, trobada de corals que l’any passat va tenir lloc a Deltebre i amb més de 1.500 participants, i que va aconseguir un 20.6% dels vots.

El premi Teixit Associatiu va ser per la Societat Musical Espiga d’Or, amb un ampli nombre de vots (50.3%), qui ha tingut un paper fonamental en el desenvolupament de la música al municipi. El segon lloc, i amb un 29.1%, va ser per la U.E. Lo Passador, entitat que sobresurt per la implicació, participació i voluntariat en actes esportius tant municipals com territorials. La tercera posició va ser pel Club Twirling Deltebre, amb un 20.6% dels vots, que enguany han celebrat els 25 anys de trajectòria i d’èxits esportius aconseguits en el món competitiu del twirling.

La primera posició del premi Jove va ser per la pediatra Meritxell Rull Castells, amb un 54% dels vots, voluntària de diversos projectes solidaris a l’Índia, Bolívia, Guinea Equatorial i a la Clínica Mae-Tao-Clínic de Tailàndia. El segon lloc i amb el 33.9% dels vots va ser per Quim de la Cruz, estudiant d’informàtica que ha guanyat diferents concursos internacionals de programació de Microsoft, entre ells el de Copenhage. En tercera posició va quedar Aleix Bertomeu Castaño, que han obtingut un 12.1% de les votacions, periodista que ha treballat en diferents mitjans com la Cadena Ser.

El premi Esportiu va ser, amb un 39.6% dels vots, per Joan Ferrer Casanova, Strongman que participa en diferents competicions de força en l’àmbit nacional. El van seguir Sergi Miranda Serra, amb un 36.2% dels vots, qui va obtenir un 4t lloc al campionat europeu de Twirling (Itàlia, 2016) amb el Grup Twirling La Cava. Finalment, el tercer classificat d’esta categoriava ser Eduard Saborido Escurriola, amb un 24.2% dels vots, gerent de la sala d’entrenament “Origen” i que col·labora en esdeveniments esportius municipals.

El premi a l’Enfocament Turístic va ser per l’empresa de la revista Tot Parc, amb un 42.4% dels vots, que amb 134 edicions ha fet una gran divulgació dels valors naturals, culturals, històrics i turístics del Delta. El segon classificat va ser l’empresa de serveis turístics creada per Sergi Guillen, Fernweh, amb un 36.1% dels vots, i la tercera posició pel Càmping l’Aube, amb un 21.5% dels vots, situat entre el riu i la platja de Riumar, en ple parc natural.

El premi Gastronomia va ser, en este cas i amb un 44.3% dels vots, per Casa Nicanor, fundada el 1959 i que ha ofert al llarg de quatre generacions un servei professional de bar i restauració. El segon lloc va ser per Sergi Piñol Vila, amb un 40.8% dels vots, cuiner i gerent de Les Dunes Restaurant, i el tercer lloc per l’Embarcador XXI, amb un 14.9% dels vots, Restaurant situat en un entorn privilegiat a la vora del riu i gestionat per Daniela Fatsini.