UP promou un manifest contra l'abocador de Riba-roja d'Ebre i en defensa del territori

El sindicat adverteix que un "macroabocador" posarà més difícil que els municipis del nord de la comarca puguen ser Reserva de la Biosfera

per Redacció, Riba-roja d'Ebre, 26 de gener de 2019 a les 09:38 |
Riba-roja d'Ebre en una imatge d'arxiu. | mapio.net
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consell nacional d'Unió de Pagesos (UP), reunit dijous a Barcelona, es va manifestar contra la posada en funcionament de l’abocador de residus industrials de Riba-roja d’Ebre. UP defensa un model de gestió de residus on cada comarca o grup de comarques gestione els residus que generen, d’acord amb el principi de proximitat previst en el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20). Segons UP, l’aplicació d’este principi pot augmentar l’eficiència de la gestió, tant en termes econòmics com ambientals, així com reduir el transport de residus. El sindicat recorda l’experiència de l’abocador actual de Tivissa, a la mateixa comarca, on es reben residus industrials de tot Catalunya i de la resta de l'estat espanyol.

UP advertix que la instal·lació d'este "macroabocador" posarà més difícil que els municipis del nord de la comarca puguen integrar-se a la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO, de la qual en van quedar exclosos.


El sindicat promourà un manifest amb els agents del sector de la fruita dolça, el vi i l'oli, com la DOQ Priorat, la DO Montsant, la DO Terra Alta, la DOP Siurana i la DOP Terra Alta per involucrar-los en la lluita en contra d'esta infraestructura.

 

Participació