CDC d'Ascó reclama alternatives al Complex i titlla d'«intolerable» l'actuació de l'alcalde al ple

Els convergents han afirmat que la construcció de les instal·lacions podrien "hipotecar el futur del municipi"

Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:32h
El Complex estava projectat amb un pressupost de 12,8 milions d'euros.
El Complex estava projectat amb un pressupost de 12,8 milions d'euros. | Cedida
El partit de l'oposició a l'Ajuntament d'Ascó, Convergència Democràtica de Catalunya, ha reclamat alternatives al Complex d'Ascó plantejat per l'equip de govern municipal. La formació afirma en un comunicat que considera "fonamental" diversificar l'economia i buscar alternatives per treballar amb els recursos disponibles a la localitat, "la terra, l'aigua i el ric patrimoni històric i cultural", fent-ho, segons defensa, "d'una forma respectuosa i mesurada, incentivant la iniciativa privada".

Els convergents també han remarcat que des del partit han proposat alternatives al Complex, en considerar que la seua construcció "no és la salvació de l'economia local per al futur, sinó tot el contrari, ja que pot suposar hipotecar el futur quan els recursos dels quals ara disposa l'Ajuntament no hi siguin", afirmen des del partit de l'oposició. En esta línia, CDC sosté que la decisió d'invertir en una despesa tan important no hauria de recaure només sobre l'equip de govern, sinó que requeix una consulta popular "perquè els veïns i veïnes puguin dir l'última paraula".

Després que el regidor no adscrit Josep Jaimot haja denunciat l'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda (FIC) per una presumpta agressió posterior al ple, els convergents han titllat l'actuació de l'alcalde d'"intolerable". "Respecte a l'incident ocorregut tot just acabat el ple considerem del tot inapropiada i intolerable l'actuació de l'Alcalde. Més en una sessió plenària, que és el lloc on el debat polític s'ha de basar en paraules sempre en educació i respecte a la diversitat d'opinions", han apuntat.