Ivan Romeu vol tornar a encapçalar la llista del PDeCat a Alcanar

Assegura que el PDeCat es presentarà a les eleccions en solitari després de no haver reeixit l'opció de crear una llista unitària

Ivan Romeu en una roda de premsa.
Ivan Romeu en una roda de premsa. | Cedida
Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 19:04h
El president del PDeCAT al Montsià, Ivan Romeu, ha fet públic que es presentarà a les eleccions primàries del Partit Demòcrata per ser el cap de llista a Alcanar. Romeu vol tornar a presentar-se com a alcaldable i per això se sotmetrà a la votació de tots els associats a l’assemblea que tindrà lloc el proper divendres 8 de febrer a les 20 hores a Alcanar.
Segons exposa el PDeCat en una nota de premsa, esta assemblea de primàries sorgeix després de no reeixir l’intent de crear una llista unitària amb la resta de formacions polítiques. “El passat octubre vam obrir diàleg amb els altres partits polítics per tal de formular una llista unitària i vam acordar trobar una via per a finals d’any, però després de les respostes no s’ha pogut trobar el camí per emprendre aquest viatge conjuntament”, ha exposat Romeu.

A més, ha expressat que “la voluntat del PDeCAT és precisament crear una llista transversal, sòlida i, sobretot, que entrellaci les diferents sensibilitats amb un mateix objectiu: la millora del municipi i del país”.

Mocions en el proper ple

El proper 31 de gener tindrà lloc la primera sessió plenària de 2019 a l’Ajuntament d’Alcanar i el grup municipal del PDeCAT hi proposarà diferents mocions. “Presentarem tres mocions que tenen una gran rellevància per al nostre municipi, ja que tracten algunes de les crisis i problemàtiques que vivim en l’actualitat”, ha comunicat el regidor, “però, alhora, les volemfer extensives a la resta d’ajuntaments de les Terres de l’Ebre perquè presenten i aborden també estos temes”.

Una de les mocions tracta la crisi de la citricultura que viu les Terres de l’Ebre, “hem creat una moció que aglutini diferents acords, alguns d’ells aprovats en anteriors mocions però encara sense execució, així com d’altres més actuals on demanem accions concretes a les diferents administracions”, ha assegurat Romeu. Estes peticions van adreçades al govern de l’Estat, al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i, també, a la Generalitat de Catalunya i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
“Creiem que la voluntat de l’Estat espanyol no és donar una solució a curt termini i exigim actuacions al més aviat possible per evitar problemes més greus a la propera campanya”, ha comentat el regidor. Una de les accions que ja estan confirmades per part del Partit Demòcrata és la reunió este mateix divendres de l’eurodiputat de la formació, Ramon Tremosa, amb el sector citrícola.

D’altra banda, una altra moció que presentarà el grup municipal del PDeCAT a Alcanar fa referència a la greu situació que ha afectat, sobtadament, l’Associació de la Gent Gran del municipi. I és que fa unes setmanes la Fundació La Caixa els va comunicar que a finals del mesde gener havien de desallotjar l’Esplai, un local on els jubilats i les jubilades realitzaven tota mena d’activitats i tasques. “Esta notícia ha sacsejat els més de 800 socis que formenpart de l’associació, sense facilitar-los cap solució per poder tirat endavant”, ha explicat Romeu, “demanem a l’Ajuntament d’Alcanar la seua implicació per ubicar l’entitat en un nou espai, com podria ser a la Casa del Marquès, i mentre este projecte s’adequa dotar a l’Associació de la Gent Gran d’un espai municipal o privat, fent-se càrrec el propi ajuntament de les seues despeses”.

Finalment, el Partit Demòcrata d’Alcanar també presentarà la moció sobre la revisió i modificació de l’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, per part de les bandes i societats de música a l’Ebre, fent-lo baixar del 21% a un 10%.