Un regidor de l'equip de govern tomba el Complex d'Ascó amb el seu vot contrari al projecte

L’alcalde, Josep M. Buixeda, retreu al regidor Josep Jaimot la seua actuació i la qualifica de "traïció"

Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat el 24 de gener a les 14:26h
El Complex està projectat amb un pressupost de 12,8 milions d'euros.
El Complex està projectat amb un pressupost de 12,8 milions d'euros.
El grup de la FIC governarà en minoria a Ascó en estos últims mesos abans de les eleccions després del “sorprenent” revés del regidor de govern no adscrit Josep Jaimot que va votar en contra del projecte estrella de la legislatura, el Complex Esportiu. Es tracta d’una obra, amb un pressupost de 12,8 milions d’euros, que “havia de dinamitzar el poble tant econòmicament com turísticament”, segons l’Ajuntament. L'alcalde, Josep M. Buixeda, ha qualificat l'actuació del seu soci de govern de "traïció".

Jaimot, per la seua banda, va qualificar el projecte com a "molt agosarat", considerant que el poble "no està preparat per a fer-ne ús" i va condicionar el seu vot a un procés participatiu. El regisor no adscrit, fins aleshores, havia votat a favor a totes les modificacions per tirar endavant les instal·lacions.

La previsió del govern abans d’este “gran revés”, com el qualifica l'alcalde, era licitar l’obra a principis d’este any. L’edificació, segons el projecte, consta d’un hotel i un restaurant, un auditori, un alberg, un poliesportiu, una zona lúdica, una piscina coberta, una zona d’aigües, una altra de fitness i un xiquiparc. Així mateix, disposava d’un espai per a serveis higiènics per a la piscina d’estiu, ja existent. El projecte incorporava també un soterrani on s’havia d’habilitar un aparcament i les sales d’instal·lacions. Amb una superfície de 10.999 metres quadrats, incloent l’aparcament, s’havia de situar a l’illa formada pels carrers Joan XXIII, Pintor Margalef, Margarita Sevil, Escoles i la carretera C-12.

Però el projecte del Complex d’Ascó no es va poder aprovar en la sessió plenària extraordinària que es va celebrar el dimarts 22 de gener, perquè este regidor no adscrit i soci de l’equip de govern va votar-hi en contra “per sorpresa de l’alcalde i de la resta de regidors de govern que no esperaven esta acció”, explica el consistori en un comunicat.
 

Recreació del complex.


“Este regidor s’havia abstingut en una comissió informativa que es va realitzar la setmana passada i si l’equip de govern va decidir convocar el ple era perquè el vot de qualitat de l’alcalde garantia l’aprovació d’aquesta instal·lació, l’obra més important i emblemàtica de la legislatura”, apunta. “Ni l’alcalde ni els altres tres regidors de govern van poder preveure este final”, continua.

Després de les votacions, l’alcalde va retreure al regidor no adscrit la seua actuació “d’última hora”, que ha qualificat de “traïció”, ja que durant tot el procés administratiu, que ha durant més de dos anys i mig, "no es va mostrat contrari a l’equipament". “Tampoc va qüestionar mai un projecte que ha estat debatut i consensuat entre tots els membres del govern municipal des del primer dia”, exposa la nota.

L’alcalde també recrimina al regidor que este entrebanc farà que Ascó perda totes les il·lusions que s’havien posat en la instal·lació. “Tampoc es crearan els llocs de treball que s’havia previst inicialment” i, sobretot, lamenta que “tots els diners que s’han invertit fins ara no serviran per a res”.

Per la seua banda, CiU, amb 4 regidors, va votar en contra requerint un procés participatiu més ampli. “Estem veient que això és un projecte de molta embergadura. Creiem que pot hipotecar el poble en un futur. Per què el dia que la central no estigui això s’haurà de mantenir. Venen eleccions i us vam demanar en l’últim ple en esperar a adjudicar per veure si la gent us dona suport en el projecte", va expressar la seua portaveu, Margarita Daura. 

Finalment, l’alcalde va tancar la sessió plenària “reflexionant sobre la continuïtat de les accions de govern i de les persones que han de formar part del govern en un futur proper”.