port fluvial

Deltebre presenta el projecte d’ampliació del port fluvial a la fira nàutica de Düsseldorf

El projecte, aprovat inicialment, ha de rebre enguany l'aprovació definitiva

per Redacció, Deltebre, 23 de gener de 2019 a les 17:23 |
Representació gràfica digital del futur port, que es projecta ampliar. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Deltebre i Ports de la Generalitat presenten l’ampliació del Port de Deltebre a la fira Boot Düsseldorf, un dels esdeveniments internacionals més rellevants del sector nàutic. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que assistirà a la presentació ha destacat que “l’ampliació del Port de Deltebre és una de les actuacions més rellevants que podem realitzar per impulsar l’economia del municipi i seguir ratificant la nostra condició de capitalitat del Delta de l’Ebre”.

En relació a la presència de Deltebre a la fira, Soler ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre volem participar activament i ser protagonistes en les fires que visitem, enlloc de ser simples observadors”. Per este motiu, a banda de la pròpia presentació, també es realitzarà un taller i degustació d’ostres del Delta “per posar en valor la nostra gastronomia” i es projectarà un nou vídeo promocional del municipi de Deltebre.


La presentació del projecte d’ampliació del Port de Deltebre es realitzarà conjuntament amb Ports de la Generalitat de Catalunya i amb representants del sector. A la presentació també hi participarà el gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez. Gómez ha explicat que “l’ampliació del port de Deltebre prevista en el Pla especial ha d’atendre les necessitats del sector nàutic i del pesquer”.

Actualment, el Port de Deltebre té una capacitat de 163 embarcacions, 146 d’esportives i 17 de pesca, que amb la futura ampliació s’augmentarà fins a 358 embarcacions, 321 esportives i 37 de pesca. A la vegada, el projecte també amplia considerablement la zona de serveis a les embarcacions, destinada a la reparació i manteniment. Actualment, aquesta és de 900m2 i ascendirà fins als 4.300m2. En la mateixa línia, també s’habilitarà, amb 3.400m2, una zona d’esports nàutics i també per a construir l’edifici de Capitania i una llotja.

Finalment, el pla especial també preveu una zona destinada a usos terciaris complementaris a les activitats portuàries com són el cas dels serveis relacionats amb la restauració, el comerç, etc. Està previst que el projecte, aprovat inicialment, s’aprove definitivament durant l’any 2019. Serà a partir de la seua aprovació final quan ja es podran iniciar els tràmits corresponents per a l’ampliació del Port.

 

Participació