Més de 100 estudiants ebrencs participaran en un concurs de resolució de problemes matemàtics

La sisena edició de la Copa Cangur tindrà lloc el dijous 24 de gener al Campus Terres de l'Ebre

R.R.
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:10h
Alumnes al Campus Terres de l'Ebre, en una imatge d'arxiu.
Alumnes al Campus Terres de l'Ebre, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Per primer cop el Campus Terres de l'Ebre de la URV acollirà la sisena edició de la Copa Cangur, un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques. Uns 140 estudiants de segon i tercer d'ESO de 15 centres del territori participaran en el concurs, que tindrà lloc el pròxim dijous 21 de gener a les 17 hores.

En el concurs es presentaran un total de 12 problemes matemàtics i de lògica. Els alumnes s'organitzaran en vint equips de set membres cadascun i els grups tindran 60 minuts per resoldre'n els màxims possibles. En una cursa contra rellotge, els joves hauran d'intentar resoldre bé tots els problemes, ja que la puntuació de cada un variarà depenent del temps i l'estratègia utilitzada per cada equip.

Els centres participants són l'Institut Dertosa, l'Institut Cristòfol Despuig, el Col·legi de la Consolació, el Col·legi Diocesà Sagrada Família i el Col·legi Teresià, de Tortosa; l'Institut de Camarles; el Col·legi Sagrada Família i l'Institut els Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita; l'Institut Blanca d'Anjou, del Perelló; l'Institut de Deltebre; l'Institut Escola Daniel Mangrané, de Jesús; l'Institut de Tecnificació d'Amposta; l'Institut Sòl de Riu, d'Alcanar; l'Institut Roquetes; i l'Institut Escola, de Batea.

En paral·lel a Tortosa, el concurs es desenvoluparà en una trentena de seus arreu del país. Els millors equips passaran a la fase final de la Copa Cangur, que tindrà lloc el pròxim 7 de març a Mataró.