Fiscalia demana investigar també Albert Salvadó, mà dreta de Caparrós, per l'1-O a la Ràpita

El ministeri fiscal demana que el jutjat d’Amposta puga obrir una peça separada per investigar la participació de Caparrós i Salvadó en l'1-O i els cite a declarar a com a investigats

S.C.
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:35h
Albert Salvadó és primer Tinent d'alcalde a la Ràpita. A la dreta, Josep Caparrós, intentant dialogar amb els agents de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l'1-O
Albert Salvadó és primer Tinent d'alcalde a la Ràpita. A la dreta, Josep Caparrós, intentant dialogar amb els agents de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l'1-O
Fiscalia de Tarragona no només ha decidit mantenir la investigació oberta contra l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, per la celebració del referèndum de l’1-O a la Ràpita sinó que ara, també, demana que s’investigue la seua mà dreta, Albert Salvadó, primer tinent d’alcalde de la població.

Segons ha pogut confirmar l'aguaita.cat, Fiscalia ha remès la causa oberta contra l’alcalde de la Ràpita, al jutjat d’Instrucció número 4 d’Amposta, el mateix que va obrir diligències prèvies per les denúncies d’una seixantena de rapitencs ferits pels antiavalots de la Guàrdia Civil durant l’1-O. Ara a més, ha demanat que també s’investigue el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó.

El ministeri fiscal demana que el jutjat d’Amposta puga obrir una peça separada per investigar la participació de Caparrós i Salvadó en l'1-O fets i que també els cite a declarar a com a investigats.

En declaracions a l’aguaita.cat, Salvadó s’ha mostrat “tranquil” pels fets que se’ls imputen, tot i que lamenta que “la Ràpita s’estiga convertint en un poble que pateix una certa venjança per un comportament extremadament digne de tot el poble durant aquell dia”. “Sembla que hi ha una certa voluntat d’escarment. Estem molt tranquils amb tot el que vam fer”, ha reafirmat.

Salvadó va ser, precisament, un de les desenes de rapitencs que van patir els cops de porra dels agents de la Guàrdia Civil, amb cops a braços i costelles que li van provocar hematomes, tot i que finalment va decidir no denunciar. 

El 25 de setembre de 2017 l'alcalde de la Ràpita va ser citat a declarar per la Fiscalia provincial a Tarragona en la causa oberta contra centenars de batlles catalans per l'1-O. Caparrós es va acollir al seu dret a no declarar. En aquell moment, se l'investigava per delictes de desacatament, prevaricació i malversació de diner públic.

Esta setmana passada Fiscalia arxivava les investigacions contra els alcaldes de Reus, Carles Pellicer; Amposta, Adam Tomàs; Torredembarra, Eduard Rovira; Deltebre, Lluís Soler; i Cunit, Montserrat. En la resolució d'arxivament, reconeixia que no ha pogut acreditar que els batlles efectuessen cap actuació, "positiva o omissiva", que incidís en l'obertura de centres municipals durant la jornada. Per contra, ha decidit mantenir la causa oberta en el cas de la Ràpita.