agricultura

Un molí d'oli d'Horta de Sant Joan és el primer de Catalunya en rebre el distintiu de Qualitat Ambiental

Identitat Extra Virgin Olive Oil prioritza les actuacions que prevenen la generació de residus en tot el procés de producció, envasat i venda

per Redacció, La Ràpita, 22 de gener de 2019 a les 10:12 |
Mostra d'unes ampolles de l'oli 'Identitat'
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El molí ecològic Identitat Extra Virgin Olive Oil, d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) és el primer molí d'oli de Catalunya que ha rebut el distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Identitat, adherit a la DOP Oli Terra Alta, ha implementat en la seua activitat productiva i turística una sèrie de mesures per reduir el seu impacte ambiental. El molí prioritza aquelles actuacions enfocades a prevenir la generació de residus en el procés d'elaboració, envasat i distribució de l'oli així com en la resta d'activitats no productives relacionades amb l'administració i gestió del funcionament del molí, l'atenció als visitants i la venda directa.


Identitat Extra Virgin Olive Oil també valoritza els residus que genera, gestionant directament la sansa, les aigües del processat de les olives i les restes vegetals com a adob per les pròpies finques. El procés d'extracció de l'oli, el procés de neteja i les mateixes instal·lacions estan projectades per optimitzar el consum d'aigua, reduir la quantitat i càrrega contaminant de les aigües residuals, i per estalviar energia en els serveis i gràcies als elements constructius del molí. 

El distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental és un sistema d'etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent, sent així més respectuosos categoria.

 

Participació