Fem Poble! Ulldecona es presenta en societat davant un centenar de persones

Per tal de decidir l’ordre dels candidats de la llista per a les eleccions de maig, el dia 9 de març es celebraran unes votacions primàries

Imatge de l'acte de presentació de l'Agrupació d'electors.
Imatge de l'acte de presentació de l'Agrupació d'electors. | Cedida
Redacció
21 de gener del 2019
Actualitzat el 25 de febrer a la 13:09h
Un centenar de persones van omplir este dissabte la sala de plens de l'Ajuntament d'Ulldecona per assistir a la presentació de Fem Poble! Ulldecona, el projecte impulsat des d’una Agrupació d’electors de base republicana i independentista.

L’agrupació es defineix com a “transversal, inclusiva, horitzontal i, sobretot, oberta a totes les persones que hi vulguen formar part”.

Durant l’acte es va insistir en el fet que Fem poble! no és un partit polític, sinó una agrupació d’electors, que és una alternativa als partits polítics prevista per la llei electoral per presentar-se a uns comicis. Per constituir una agrupació d’electors que puga concórrer en les eleccions municipals del proper 26 de maig, s’han de recollir un nombre determinat de signatures i en el cas d’Ulldecona, població entre 5.000 i 10.000 habitants, calen 100 firmes.

Sota el lema de Fem poble, fem república, Fem Poble! L’Agrupació proposa impulsar “una democràcia més participativa per construir un país des de baix, des de la base, del poble per al poble. Un model de poble socialment just i transversal per a arribar a un model de país de la mateix manera socialment just i transversal”.

El Consell local, els Grups de treball i l’Assemblea són els tres òrgans que conformen en l’actualitat el projecte Fem Poble!, que es troba en la fase d’elaboració del programa i l’organització de les votacions primàries per escollir popularment els membres que conformaran la llista electoral.

El Consell local és l’òrgan encarregat de marcar les línies de funcionament del projecte i vetllar pel correcte desenvolupament i compliment d’estes línies. En l’actualitat està format pels portaveus dels grup de treball i pel departament de comunicació, “tot i que és un òrgan dinàmic i els seus membres van variant depenent de les necessitats de cada etapa de treball”, asseguren.

Els grups de treball són 13 òrgans independents creats a partir de 13 àrees de treball amb la finalitat de repensar el poble “des de la perspectiva de faldudes i falduts especialitzats en estes àrees concretes per tal d’elaborar una proposta de programa que es validarà en assemblea”.

Per últim l’Assemblea és un òrgan format per totes les persones participants dels grups de treball i del consell local, o persones adscrites al projecte a través de la signatura del document de compromís, i té com a funció prendre decisions sobre el conjunt del projecte i validar el programa electoral definitiu.

Per tal de decidir l’ordre dels candidats de la llista per a les eleccions de maig, el dia 9 de març es celebraran unes votacions primàries. Tothom que s’adherisca al projecte podrà votar i tothom que forme part d'un dels grups de treball podrà presentar candidatura. La data límit per presentar-se com a candidat és el 14 de febrer.