joventut

Obre't'Ebre celebra a Roquetes la primera trobada internacional d'entitats juvenils de les TE

Quinze joves treballaran conjuntament per crear projectes d'estratègies per a la inclusió social dels joves

per Redacció , Roquetes, 17 de gener de 2019 a les 17:14 |
Presentació del seminari a Roquetes. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant tota esta setmana, l'associació de Roquetes Obre't'Ebre du a terme a la biblioteca de Mercè Lleixà de Roquetes la primera trobada internacional d'entitats juvenils, que participaran en el seminari "Inclusió per a totes", un projecte finançat pel programa Erasmus Plus de la Comissió Europea.

Obre't'Ebre és la primera entitat de les Terres de l'Ebre que organitza un seminari d'estes característiques, on segons explica la directora de l'entitat, Susana Ibáñez, "15 joves representants d'entitats internacionals que treballen amb la inclusió en associacions, universitats, entitats públiques i privades, tindran l'objectiu de crear projectes comuns basant-se en la inclusió. El seminari també busca aglutinar entitats locals per conèixer a altres internacionals per construir llaços comuns".


Els 15 joves participants en el seminari han vingut procedents dels països de Croàcia, Macedònia, Turquia, Holanda, Letònia, Grècia, Rússia, Romania, Ucraïna, Anglaterra, Geòrgia i Armènia.

En la presentació del seminari també han participat el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Roquetes, Sisco Ollé i el Coordinador Territorial de Joventut de les Terres de l'Ebre, Joan Barberà.


El regidor de Joventut, Sisco Ollé, va ressaltar que "la problemàtica dels joves afecta a tots els països i per això és important i necessari realitzar l'intercanvi d'idees i propostes que puguen fer els mateixos joves amb projectes com aquest seminari".

Per la seua part, el coordinador Territorial de Joventut de les Terres de l'Ebre, Joan Barberà, va destacar que " la Direcció General de Joventut vol que els projectes d'acollida i intercanvi de voluntariat de la comunitat internacional també siguen presents en les entitats de les nostres comarques, sobretot tot de l'estratègia de la inclusió social, i per això s'intentarà que més entitats formen part del projecte Erasmus Plus".

 

Participació