La Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó torna a regalar contes als nounats ampostins

Durant l’any passat unes 80 famílies van recollir el seu obsequi literari

Biblioteca comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta
Biblioteca comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta | Cedida
Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:07h
Fomentar l’hàbit i el gust per la lectura des de ben menuts, este és el principal objectiu de la campanya ’Lectures al bressol’, que regalarà un llibre infantil als nounats ampostins. Este 2019 serà el tercer any de la campanya impulsada per l’Ajuntament d’Amposta a través de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, que fins ara està sent un èxit.

Així, quan la família vinga a empadronar al nadó a l’Ajuntament, se li lliurarà una carta donant-li la benvinguda i animant-lo a fer-se el carnet de la biblioteca, on se li atorgarà un conte de forma gratuïta. L’acció neix arran del projecte de la Generalitat de Catalunya ’Nascuts per llegir’, que va finalitzar l’any 2011. Una iniciativa que va durar quatre anys, a la qual la biblioteca d’Amposta va ser l’única de les Terres de l’Ebre que s’hi va adherir.

La lectura compartida des de la primera infància serveix per a fer més estret el lligam entre pares i fills, a més d’exercir com a ajuda per estimular la imaginació i la creativitat, però també els hàbits de llegir, escoltar, els quals exerceixen un paper clau en l’aprenentatge. Així, serà amb els llibres que els menuts i menudes podran conèixer països llunyans sense sortir de casa i crear-ne els propis imaginaris.