judicialització

El cantant de Pepet i Marieta reivindica la seua llibertat artística i reclama que no s'utilitze políticament

La formació ultradretana Vox va denunciar Josep Bordes per suposat "exhibicionisme" durant un concert a Castelló

per Redacció, Ulldecona, 10 de gener de 2019 a les 20:37 |
Josep Bordes durant una actuació amb el seu grup Pepet i Marieta a Barcelona. | ACN
El cantant de Pepet i Marieta, Josep Bordes, ha reivindicat la seua llibertat artística i d'expressió sobre els escenaris després d'haver estat denunciat per la formació ultradretana Vox per suposat "exhibicionisme" durant un concert que va oferir a Castelló. "Tinc la consciència tranquil·la. No he comès cap il·legalitat. Algú vol treure rèdit polític d'una acció que forma part de la meua expressió artística dalt de l'escenari. Només he reivindicat la meua llibertat d'expressió", ha declarat l'artista ebrenc arran de la controvèrsia que ha generat la denúncia. Com fa habitualment des de fa anys als escenaris, Bordes es va despullar per ensenyar les natges –i ocultant els genitals entre les cames- durant uns breus instants de l'actuació, que va tindre lloc el desembre passat amb motiu de la celebració del 86 aniversari de les Normes de Castelló.

El partit d'extrema dreta va adduir en el moment de presentar la denúncia este passat dimarts que el cantant podria haver comès "exhibicionisme" per haver-se tret la roba durant l'actuació a la plaça Major d'esta ciutat i subratllaven la presència d'alguns menors d'edat entre el públic. 


Bordes nega taxativament que aquell fragment de la seua actuació hagués escandalitzat ningú del públic. "Forma part d'un número simpàtic en una cançó i no hi ha cap intencionalitat sexual", remarca. Fins i tot, assegura, molts dels assistents, famílies i nens inclosos, es van apropar a la finalització del concert per felicitar-lo i fer-s'hi fotos. "Va transcórrer en un ambient distès, sense cap problema, ni paraula ni res que fes preveure que algú pogués deprestigiar un acte a favor de la llengua i cultura valencianes per treure’n un rèdit polític", ha relatat.

"Jo no em poso en política. Esta no és la meua guerra. Sóc un artista", ha tancat el cantant d'Ulldecona.

 

Participació