Pesca

Els pescadors caleros recuperen el peix blau i la pesca de la tonyina roja

Durant l'any passat va entrar per la llotja més d'1 milió de quilos de peix, fet que estabilitza el sector

per Redacció, Ametlla de Mar, 10 de gener de 2019 a les 18:17 |
L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer. | Sofia Cabanes
Any positiu per als pescadors de l'Ametlla de Mar davant l'estabilització de les captures i la recuperació de la pesca de tonyina i peix blau. Segons la Cala Ràdio, durant el 2018, han entrat per la llotja calera la xifra d'1 milió 180 mil quilos de peix, el que representa uns 6 milions i mig d'euros facturats a la Confraria de pescadors.

Pel que fa a la tonyina roja, la pesca es va obrir a les flotes artesanals l'any passat. Coincidint amb la fi del pla de recuperació de l'espècie, 18 embarcacions d'arts menors van ser autoritzades per a capturar fins a 260 kg cadascuna. Després d'uns anys crítics per al peix blau, els pescadors apunten que esta temporada també ha reaparegut amb una mida comercial. Segons els caleros, en l'arrossegament també s'han capturat peixos com el lluç i l'orada. Unes dades que de forma conjunta representen l'estabilitat del sector.


A l'espera de diversos plans de cogestió, com el del pop roquer capturat amb nanses i cadups, segons assenyalen els pescadors caleros, el port de La cala és pioner en protegir el pop i afavorir la reproducció de l'espècie a la costa del golf de Sant Jordi i el Delta.

 

Participació