refugiats

El Govern oferix els ports de la Ràpita, Palamós i Vilanova per rebre el 49 migrants que fa 19 dies que esperen a alta mar

Els dos vaixells hi ha dones, nens i adolescents no acompanyats

per Redacció, La Ràpita, 9 de gener de 2019 a les 07:57 |
Mural a favor de l'acollida de refugiats, a Rubí. | Adrià Costa
El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s'ha posat en contacte este dimarts amb les ONG alemanyes Sea-Watch i Sea-Eye per oferir els ports catalans de Palamós, la Ràpita i Vilanova per rebre les 49 persones rescatades que fa més de dos setmanes que estan en alta mar. Entre els migrants hi ha dones, nens i adolescents no acompanyats, ha informat el Govern, i la majoria provenen de diferents països de l'Àfrica subsahariana, de Líbia i d'Egipte. 

Els rescatats fa dies que esperen una solució per poder desembarcar a Europa -des del passat 22 de desembre- i alguns d'ells comencen a rebutjar el menjar en motiu de protesta. De fet, ni Itàlia ni Malta autoritzen els vaixells per al seu desembarcament, motiu pel qual la Generalitat ha donat un pas endavant, i ara resta a l'espera de la resposta de l'estat espanyol perquè ho facen en ports catalans.

 

Participació