Els Agents Rurals segueixen trobant aus electrocutades per les torres elèctriques

Els agents han recollit esta setmana un duc i un aligot comú morts al costat de dos torres a Alcanar

Els agents instal·len fundes aïllants a les torres elèctriques que suposen un perill per a la fauna.
Els agents instal·len fundes aïllants a les torres elèctriques que suposen un perill per a la fauna. | Agents Rurals
Redacció
08 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:51h
Els Agents Rurals han recollit esta setmana un aligot comú i un duc, presumptament electrocutats, prop d'una torre elèctrica al municipi d'Alcanar, al Montsià. Segons els Agents Rurals, les torres de llum presentaven parts fluixes per sobre la capçalera, el que hauria causat la mort de les dos aus.

Les torres elèctriques són una de les principals causants de la mort de diferents tipus d'aus rapinyaires, tant a les Terres de l'Ebre i com a la resta de Catalunya. Això passa quan els animals, que reposen sobre les torres elèctriques, s'alcen al vol creant així un contacte amb el cablejat elèctric. És en este moment, si la torre està en males condicions, quan es produeix un quadre elèctric que electrocuta a l'au.

Fundes protectores

La subministradora de gas i llum Endesa, amb la col·laboració dels Agents Rurals, va efectuar el passat mes de novembre la instal·lació de fundes aïllants de l'electricitat en tres línies de mitjana tensió a les poblacions d'Arnes, Sant Jaume d'Enveja i Amposta.

A més, cada cop que els agents detecten algun lloc potencialment perillós per als animals, s'incorpora una d'estes proteccions, pel que segons afirmen, és una dinàmica que fins ara està funcionant correctament.