La pista de gel de Tortosa atreu 10.000 patinadors durant les festes de Nadal i Reis

Gairebé la meitat dels usuaris són de la resta de les Terres de l’Ebre i del nord de Castelló

Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:06h
Patinadores del Club Patí Dertusa en una exhibició a la pista de gel.
Patinadores del Club Patí Dertusa en una exhibició a la pista de gel. | Cedida
La Federació Comercial i de Serveis de Tortosa ha tancat en 10.000 persones el recompte d'usuaris de la pista de gel. “D'esta manera, es consolida este equipament com una referència de les festes de Nadal i Reis al municipi, que durant els últims cinc anys ha tingut una molt bona acceptació ciutadana”, afirma l’ajuntament en una nota de premsa.

La Federació Comercial es mostra satisfeta del balanç d'enguany, i destaca que “es tracta d'una de les principals eines de promoció comercial de la ciutat durant la campanya nadalenca, que s'adiu a la resta de propostes culturals i lúdiques que tenen lloc a la ciutat per estes dates”.

De la mateixa manera, destaquen l'atracció que suposa per a visitants i consumidors de fora de la ciutat. Les dades recollides permeten observar que el 46% de les persones que patinen a la pista de gel de la plaça de l'Ajuntament són, majoritàriament, veïns de la resta de les Terres de l'Ebre i també del nord de Castelló.

Enguany, la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa ha rebut un reconeixement del Consell Esportiu del Baix Ebre, dins del Pla Català d'Esport a l'Escola, per la implicació i faena desenvolupada durant els dies lectius. En estes dates ha facilitat que més de 2.400 alumnes puguessen patinar de manera gratuïta, i practicar un esport diferent. De la mateixa manera, també es posava en pràctica una funció social, oferint a entitats del territori la possibilitat que infants en risc d'exclusió social puguessen patinar a la pista.

La pista de gel de Tortosa va obrir portes el divendres 30 de novembre i ha estat en funcionament tots els dies fins al 6 de gener.